Motivacijska ploča

Motivacijsku ploču možeš napraviti i u digitalnom obliku ili na pravom papiru na koji ćeš lijepiti sličice. Koji ćeš odabrati ovisi kako ti je draže raditi i kako ti izgleda bolje.

U prosincu je postalo popularno izrađivati svoju motivacijsku ploču za sljedeću godinu. Umjesto da samo napišeš ciljeve na komad papira, ovako ih usput i vizualiziraš i pomažeš si ostvariti ih. Nije teško napraviti motivacijsku ploču. Za početak trebaš odabrati hoćeš li ju raditi na kompu ili na papiru. Ukoliko ju radiš u digitalnoj verziji, to možeš napraviti na stranici zvanoj Canva – tu možeš dodavati fotke koje skineš s interneta i slagati ih na svoju ploču. Možeš fotke i isprintati i izrezati iz časopisa i lijepiti ih na komad papira. Kada odabereš svoj način, sljedeći je korak sama izrada. Kako ju napraviti, kakve fotke tražiti i kako da ti izgleda lijepo?

Slika nije pronađena Novogodišnje odluke kojih ćeš se stvarno i držati: Ovih 10 realnih treba donijeti svatko

1.Pronađi fotografije koje predstavljaju tvoje ciljeve za 2024. godinu
Uzmi papir i napiši svoje ciljeve za 2024. godinu, a onda pronađi na internetu fotografiju svakog od tih ciljeva. Svaki je moguće prikazati kao fotografiju, a bitno je jedino da svaka fotka tebi ima smisla i da za tebe predstavlja ono što želiš. Nema cilja koji je pogrešan, možeš staviti doslovno svaki koji ti padne na pamet.

2.Uzmi i fotke koje predstavljaju život kakav želiš imati
Osim ciljeva, razmisli kakav općenito želiš imati život sljedeće godine. Kako želiš da on izgleda? Pronađi neke fotke koje predstavljaju i takav život pa dodaj i njih.

 

 

3.Budi jako specifična
Nemoj biti općenita s ciljevima i fotkama koje prikazuju te ciljeve. Pokušaj biti što više specifična i što jasnija.

4.Dodaj neku rečenicu ili citati koji će biti tvoj moto 2024. godine
Osim fotki, dodaj i neke citate ili rečenice koje će biti tvoj moto za 2024. godinu. Možeš staviti jednu ili više njih. Negdje u sredinu možeš dodati i godinu ispisanu nekim lijepim fontom!

 

 

5.Fotke možeš pronaći na Pinterestu ili Instagramu
U potrazi za fotkama najbolje je otići na Pinterest i Instagram. Tu možeš pronaći brdo lijepih fotki koje možeš koristiti.

Novogodišnje odluke Lako odustaješ od novogodišnjih odluka? Uz ovih 7 savjeta 2024. ostvari svaku koju doneseš!

6.Stavljaj neke manje i veće ciljeve
Kada razmišljaš o ciljevima, nemoj samo gledati neke velike ciljeve, već stavljaj i neke manje. Osjećat ćeš se bolje kada vidiš već nakon par mjeseci kako u nekim stvarima napreduješ i ostvaruješ što si zamislila, a da bi to uspjela trebaju ti i manji ciljevi.

7.Stavi ju negdje gdje ćeš ju uvijek vidjeti
Bitno je i da ti tvoja motivacijska ploča bude negdje gdje ćeš ju vidjeti i gdje će ti redovito zapeti za oko. Tako ćeš se na dnevnoj bazi podsjećati koji su ti ciljevi i da počneš raditi na njihovom ostvarivanju. Kada je negdje gdje ju ne vidiš, lako je zaboraviti na nju i nećeš biti toliko motivirana.

motivacijska ploča za 2024. godinu Ciljevi kako napraviti ideje savjeti za izradu motivacijske ploče vision board

Još vijesti