Tayla Clement

Tayla Clement je djevojka koja je tijekom svog djetinjstva proživjela mnoga maltretiranja i izrugivanja. Naime, ona boluje od rijetkog Möbiusovog sindroma, što znači paralizu lica.

Cijeli svoj život Tayla se nije mogla nasmijati, pomicati obrve, oči ili gornju usnu. Zato što je bila toliko drugačija, u školi se nosila s ismijavanjem. Roditelji su je prvi puta poslali na operaciju s 11 godina, ali operacija nije urodila plodom.

Sa 17 godina bio joj je dijagnosticiran teški oblik depresije.

„Osjećala sam se kao da nisam dobrodošla niti u jednome društvu“, rekla je ova djevojka iz Novog Zelanda.

Usprkos svim životnim nedaćama, Tayla je radila na sebi i svome samopouzdanju. Trebalo joj je vremena, ali je u tome uspjela.

I dok je prije bježala od kamere, danas ima profil na Instagramu gdje objavljuje svoje fotografije te dijeli svoja iskustva, kako bi pomogla ljudima sa sličnim problemima.

 

 

Nedavno je potpisala ugovor s modnom agencijom Zabedee Talent koja predstavlja LGBTQIA osobe, kao i osobe s invaliditetom i ostalim razlikama koje ih čine drugačijima od drugih.

Taylina je priča obišla svijet i zasigurno djelovala inspirativno na mnoge. Ono što je još divnije i nevjerojatno: Tayla je rekla da ne zamjera onima koji su je maltretirali u prošlosti.

„Morate znati ako vas netko maltretira, da nije problem u vama, nego u lošim ljudima koji žele povrijediti druge. Ne morate se mijenjati da biste bili prihvaćeni“, rekla je Tayla u svojoj objavi na Instagramu.

Usprkos svim problemima i nedaćama s kojima se susrela u životu, Tayla se danas bavi onim što voli i ono što je najvažnije: naučila je voljeti sebe.

 

Tayla Clement inspirativna priča

Još vijesti