Hailey Bieber

Možda u posljednje vrijeme imate osjećaj da vaš dezić ne radi svoj posao.

Kao da se od njega još više znojite ili kao da još i više zaudarate. Možda imate osjetljivu kožu pa vas koža ispod pazuha nakon upotrebe dezodoransa peče i svrbi i još k svemu tome, imate hrpu uništenih majica koje imaju ružne bijele „fleke“ na području pazuha, a koje se ne daju oprati.

Ako ste se prepoznali negdje među navedenim problemima, zašto ne biste isprobali alternativu dezodoransima (koji su nerijetko krcati raznim kemikalijama) i iskušali prirodne deziće zahvaljujući kojima ćete mirisati svježe i čisto, bez ugrožavanja zdravlja ili okoliša.

Evo nekoliko sastojaka koje svi možemo pronaći u svojoj kuhinji, a koji bi mogli biti dobro rješenje za vaše probleme.

1. Soda bikarbona

Soda bikarbona koje je poznata još i kao natrijev bikarbonat, alkalna je tvar koja može pomoći neutralizirati kiseline, a koje pak uzrokuju neugodne mirise na koži. Jednostavno pomiješajte malu količinu sode bikarbone s vodom, kako biste stvorili pastu, a zatim je prstima ili krpicom nanesite na čiste pazuhe. To će spriječiti znojenje i smanjiti neugodan miris.

2. Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima antimikrobna svojstva koja mogu pomoći u suzbijanju bakterija, zaslužnih za neugodne mirise na koži. Njegova hidratantna svojstva mogu pak pomoći u umirivanju i zaštiti nježne kože ispod pazuha. Jednostavno nanesite malu količinu kokosovog ulja na čiste pazuhe, a zatim ga utrljajte dok se ne upije.

3. Ulje čajevca

Ulje čajevca je antifungalno sredstvo koje također pomaže u borbi protiv bakterija. Možete ga pomiješati s kokosovim uljem. Upotrijebite 10 kapi ulja čajevca na pola šalice kokosovog ulja i dobro promiješajte. Takvu mješavinu možete čuvati u kutijici kako se ne biste svaki dan trebali mučiti s pripremom dezodoransa.

4. Jabučni ocat

Baš kao i svi prethodno navedeni sastojci, tako i jabučni ocat djeluje protuupalno i aktibakterijski. Uz sve to, još obnavlja pH kože. Pomiješajte jednu žlicu jabučnog octa s jednom žlicom vode i zatim vatom ili blazinicom nanesite dobivenu mješavinu na čisto pazušno područje. Ne morate brinuti, miris octa brzo nestane tako da ne ćete mirisati kao salata, ali je zato svježina pazuha zagarantirana. 

5. Limun

Limunska kiselina uništava bakterije koje izazivaju neugodne mirise. Koristeći limunov sok kao alternativu dezodoransu, uklonit ćete bakterije i mirisati svježe – baš kao limun. No isto tako imajte na umu da limunsku kiselinu ne smijete nanositi odmah nakon što ste obrijali pazuhe, jer bi vas itekako moglo peći.

 

alternativa dezodoransu što koristiti umjesto dezića što koristiti umjesto dezodoransa Pretjerano znojenje smrdljiv znoj soda bikarbona kao dezić jabučni ocat kao dezić limunska kiselina kao dezić

Još vijesti