Javni prijevoz

Putovanje javnim prijevozom nije možda najugodnije iskustvo, ali možeš si ga pokušati učiniti što boljim i zabavnijim. Imamo par ideja što sve možeš raditi dok čekaš da ti bus ili tramvaj dođu i dok se voziš do svog odredišta.

Slušanje glazbe i gledanje kroz prozor ili skrolanje po mobitelu su glavne aktivnosti većine kada putuju javnim prijevozom. I to će te zabaviti ako putuješ na nekoj kraćoj relaciji, ali ako se svaki dan voziš po pola sata ili više, možeš to vrijeme popuniti i drugim aktivnostima da bi ti što prije prošlo. Super je ako imaš nekoga za dopisivanje jer tako vrijeme nesumnjivo najbrže poleti, ali što ako svi spavaju još ili nitko ne odgovara i proskrolala si svim društvenim mrežama? Evo par ideja koje ti možda nisu pale na pamet!

U javnom prijevozu Stvari koje nikada ne bi smjela raditi u javnom prijevozu: Ovih 10 ponašanja su nepristojna i ružna

1.Istražuj
Treba ti novi mobitel? Istraži što se sve nudi, gledaj i čitaj recenzije onih koji su ti favoriti, potraži gdje su najjeftiniji. Želiš ići negdje za vikend? Pretraži i pogledaj što se sve događa u gradu. Treba ti neka nova serija za gledati? Baci oko na liste serija i recenzije! Toliko toga možeš istraživati i kasnije si uskratiti muke i vrijeme.

2.Pronađi si neku igricu na mobitelu
Prije nego pomisliš da igrice na mobitelu nisu za tebe, da ti odmah kažemo, ima onih na koje je lako navući se. Neka to bude neka jednostavna igrica koja ne zahtjeva previše razmišljanja ako si ujutro još pospana. Otvori dućan s aplikacijama i pogledaj koje su trenutno najpopularnije.

3.Čitaj knjigu
Ako imaš mjesta u torbi ili ruksaku, ubaci u njega knjigu. Dok čekaš da ti bus dođe i dok se voziš, možeš čitati. Ovo je hobi koji je idealan jer ga je moguće raditi posvuda, uključujući i javni prijevoz.

 

 

4.Napiši si to-do listu za dan
Otvori bilješke u mobitelu i popiši sve što trebaš danas odraditi i sve što želiš danas odraditi. Iako na društvenim mrežama možeš vidjeti da cure rade liste na papiru s olovkom, ovako je lakše. Kada nešto odradiš stavi kraj toga kvačicu, promijeni tu boju slova ili ih prekriži. Ujutro dok se voziš imat ćeš dovoljno vremena za razmisliti i napraviti plan.

Antonia Dora Pleško i Marko Vuletić Podcasti su u svijetu veliki trend: Ovo je top 5 zanimljivih hrvatskih podcasta koje možeš slušati

5.Počni slušati podcast
Nisi se još uvukla u svijet podcasta? Ima nekih skroz fora hrvatskih podcasta. Ovisno o tome što voliš i kakve te teme zanimaju, možeš pronaći neki za sebe. Ili možeš slušati i neki na engleskom ako želiš više opcija. Kada ti se ne da slušati glazbu, ovo je slična opcija.

 

 

6.„Pospremi“ mobitel
Mobiteli su nam uvijek puni „smeća“. Pod smeće mislimo aplikacija koje ne koristimo, fotki koje nam ne trebaju i tko zna čega sve ne! Svaki dan si uzmi malo vremena da malo pospremiš mob i očistiš ga od gluposti. Baci oko i na mejl, tamo se još lakše sakupi hrpa gluposti.

7.Napiši zadaću
Umjesto da čekaš da dođeš u školu, ako si sjela u busu/tramvaju, napiši zadaću. Sigurno se dogodi dan kada to zaboraviš napraviti ili ti se nije dalo. Ovako ćeš korisno iskoristiti vrijeme. Možda nećeš ovo moći ni morati raditi svaki dan, ali bit će dana kada ćeš imati zaostatke.

8.Rješavaj križaljke ili sudoku
Na kioscima i u dućanima možeš kupiti križaljke ili male knjižice sa sudoku križaljkama. Treba ti samo to i penkala, koju sigurno imaš kod sebe. Ovako ćeš ujutro odmah probuditi mozak. Na sudoku je posebno lako navući se. Čak i da ne znaš kako se rješava, brzo ćeš skužiti.

Na laptopu Dosadno ti je? Top 15 stranica na internetu najidealnijih za gubljenje vremena

javni prijevoz što raditi u busu u tramvaju dok se voziš dosadno ubiti vrijeme dok ideš negdje ideje

Još vijesti