Povratak u školu

Dva mjeseca ste živjeli u nekom idealnom svijetu. Toliko vam je bilo lijepo na ljetnim praznicima, bez škole, obveza, strahova od testova i ocjena, da vam pada mrak na oči od pomisli na 4. rujna i povratak u školske klupe.

Život nisu samo zabava i odmor, život je isto tako sačinjen od obveza i odgovornosti. Tako ni ljetni praznici i odmor nisu mogli trajati zauvijek. Normalno je osjećati nostalgiju za ljetom. Vjerujte da će nju osjećati i profesori i vaši roditelji kad započne krene škola. 

No, kojim si sitnicama olakšati tu tranziciju i prelazak s ljetnih praznika na školsku godinu, a da pri tom ne upadnete u stanje tugaljivosti i bluesa? Kako zadržati pozitivan stav i nakon 4. rujna? Krenimo redom.

1. Pronađite nekoga s kim ćete moći pričati o svojim osjećajima

Kad nas nešto muči, puno se puta možemo osjećati lakše ukoliko nađemo osobu kojoj se možemo požaliti. Jesu li to roditelji, braća ili sestre ili pak najbolji prijatelji? Vjerujemo da u životu imate nekog od povjerenja kome se možete obratiti i jednostavno proći kroz malu terapiju običnim razgovorom. Ponekad trebamo samo nekog da nas sluša i zagrli, već ćemo se osjećati bolje.

2. Koncentrirajte se na pozitivno

Početkom svake školske godine, roditelji nas vode u shopping, zato što nam nedostaje nešto od garderobe. Da li bi vas roditelji vodili u shopping da ne krećete u školu? Vjerojatno ne bi. Isto tako, dobit ćete nove školske bilježnice, lijepi pribor i druge sitnice za početak nove školske godine. Sjetite se dalje, vidjet ćete sve one drage ljude koje niste vidjeli cijelog ljeta. Možda povratak u školu znači da ćete opet vidjeti onog zgodnog dečka kojeg ste odmjeravale cijele prošle godine, a možda ćete u školi upoznati nekog novog. Sve je to tako uzbudljivo, stvari nisu samo crne i sve je samo stvar perspektive i kutka s kojeg gledate na cijelu priču.

Agathe Renou Kako se našminkati za prvi dan škole: Donosimo vam prijedlog za nešto jednostavno, a lijepo

3. Razmišljajte o prilici za rast

Nova školska godina nova je prilika da razvijate svoje sposobnosti, da naučite puno toga novog i da postanete bolja verzija sebe. Sjetite se samo koliko toga niste znali prije godinu dana i razmislite koliko ćete samo biti pametniji i sposobniji do kraja školske godine iduće 2024. Pokušajte si organizirati radne aktivnosti i dnevni raspored. Nastojite u školi biti čim koncentriraniji, nastojte nakon škole prvo napisati zadaću i naučiti ono što treba te si svaki dan ostaviti vremena za stvari koje volite i za sebe. Od početka školske godine nastojte uvježbati balans.

4. Vizualizirajte uspjeh

Zapitajte se zašto idete u školu, zašto ste odabrali tu srednju ili taj fakultet? Očito da se iza svega kriju neki veći ciljevi. Dakle, odabrali ste neki smjer ili određenu vrstu obrazovanja kako biste se mogli jednog dana baviti poslom koji volite. Vizualizirajte sve one uspjehe koje će vam donijeti vaša srednja škola i obrazovanje pa će vam i učenje ići lakše.

5. Ne zaboravite se nagraditi

Povratak u školu ne znači povratak u tamnicu. Nakon što odradite sve svoje obveze vezano uz školu, ne zaboravite se nagraditi. Izađite na kavu s prijateljicama, pogledajte omiljenu seriju, izađite u kino ili uživajte u običnoj šetnji. Sve su to male sitnice koje vas mogu učiniti sretnijima, raspoloženijima. Isto tako, nemojte zaboraviti da je vikend – vrijeme za odmor, druženje i predah. Ako naučite rasporediti obveze i učenje tijekom tjedna, onda ćete preko vikenda imati vremena za opuštanje.

Ljetni outfiti Kako se obući za prvi dan škole? Donosimo ti 8 odjevnih kombinacija koje možeš nositi

Inspiracija za frizure Frizure za prvi dan škole: 13 ideja za jednostavne frizure koje će podignuti tvoj izgled

kako preživjeti povratak u školu 4. rujna

Još vijesti