Čitanje dosadne knjige

Na popisu lektire su književni klasici, knjige koje bi svatko trebao pročitati i jer su dio općeg znanja. Neće svaka lektira biti zanimljiva svakome, a neke ćeš i teže shvatiti, tu ti može pomoći Kralj lektira.

Pet minuta nije dovoljno ni za pročitati najkraće lektire s popisa, ali je dovoljno da ti netko ukratko objasni i prepriča što se radi u nekoj knjizi. Tu na scenu nastupa on – Kralj lektira! Snima videe u kojima u ovom kratkom roku pokušava što bolje objasniti svaku od lektira. Njegovi ti videi ne mogu zamijeniti čitanje lektire, ali ti mogu pomoći ako nešto nisi baš najbolje shvatila ili trebaš samo nabrzaka osvježiti pamćenje i ponoviti što se ono radi u kojoj lektiri. Tek je krenuo snimati pa još nema puno lektira objavljenih, ali radi na tome.

 

@kraljlektira Lektira Zločin i kazna prepričano u 5 minuta ⚖️🔦 #fyp #foryoupage #kraljlektira #goviral #skola #balkan #lektire #ucenje #knjige #lektiraprepricano #zlocinikazna #dostojevski ♬ original sound - Kralj Lektira

 

Lektire su mnogima trn u oku i često se učenici žale da se na popisu nalaze djela koja su preteška za čitanje i ne mogu ih dobro shvatiti. Osim što Kralj lektira objavljuje na TikToku, ima neke lektire objavljene i na YouTubeu.

Razlika je ta da u videima na YouTubeu ipak ide malo više u dubinu i objašnjava i po 20-ak minuta radnju neke od knjiga. To je bolja opcija za one koji možda nisu stigli pročitati lektiru jer će ipak saznati više detalja. Filip koji vodi ove profile je do sada već spasio puno srednjoškolaca što se vidi po komentarima na svim njegovim kanalima. Nije loše znati za ove profile, ali ponavljamo još jednom – nemoj se niti 100% osloniti samo na njih.

Knjiga KVIZ: Koliko si dobar poznavatelj lektira iz srednje škole? Provjeri svoje znanje!

Mali princ i Dnevnik Anne Frank Knjige s popisa lektire koje NISU dosadne: Ovih 10 knjiga nemoj preskočiti jer bi te mogle iznenaditi

 

lektira knjige za lektiru srednja škola lektire u pet minuta kralj lektira skraćene lektire

Još vijesti