Proljetna bucket lista

Proljetni praznici su tu, a to znači i puno slobodnog vremena. Iako si ih sigurno jedva čekala, za dva dana će ti već biti dosadno. Tako je to uvijek. A umjesto da ih prespavaš ili provedeš pred zaslonom laptopa/kompjutera, donosimo ti malu bucket listu koja će ti dati nekoliko super aktivnosti za praznike.

Proljetni praznici ne traju dugo i zato misliš da će ti proletjeti u trenu, ali ako nemaš ništa za raditi i cijelo vrijeme se dosađuješ, trajat će ti predugo. Okej je uzeti i dan ili dva za naspavati se i odmoriti, ali i dalje će ti ostati jako puno viška vremena. Ono što svi tada najčešće rade je da se zaglave ispred nekog ekrana. Loša ideja! Da ne potratiš proljetne praznike bezveze i provedeš ih na krevetu, donosimo ti nekoliko ideja, malu proljetnu bucket listu koju stigneš odraditi na praznicima!

aurora borealis i sama u restoranu Što svatko mora napraviti barem jednom u životu? Ovo je top 9 stvari koje svi trebaju iskusiti

1.Napravi reda u ormaru
Sigurno ti ormar puca po šavovima i izgleda kao da je u njemu eksplodirala bomba. Proljetni su praznici savršena prilika da napraviš reda u tom području. Posloži odjeću sa stolice u sobi, izbaci iz ormara ili makni sa strane ono za zimu i u fokus stavi proljetne komade, riješi se onoga što ne nosiš ili ti je malo... Bit će tu posla! Ali na kraju ćeš barem znati na čemu si, koliko imaš odjeće, što ti nedostaje i trebaš li u shopping.

2.Jedan dan s frendicama odi do neke obližnje lokacije na mali izlet
Ne morate ići daleko, odaberite neku lokaciju gdje možete otići s biciklima ili autom ako netko od vas vozi. Možda neko jezero u blizini, stari grad, vidikovac, bilo kakva lokacija u prirodi. Uzmite dekicu, hranu, nešto za zabavu i napravite mali jednodnevni izlet/piknik. Zabavit ćete se i dok planirate izlet, a i na njemu.

3.Pokušaj rekreirati neki popularni recept s TikToka
TikTok svako malo ima neki viralni recept koji svi isprobavaju, i koje najčešće nije teško napraviti. Sigurno si u posljednje vrijeme i ti naletjela na neki takav. E pa sada je idealno vrijeme da ga isprobaš. Neki desert, napitak, doručak ili ručak. Čak i da ne ispadne dobro, nije kraj svijeta, ali znaš da si probala i izgubila nekoliko sati na drugačiju aktivnost.

4.Otiđi u šetnju šumom
Sama. Samo sa svojim mislima. I kućnim ljubimcem ako ga imaš. Proljetne je dane šteta sve provesti kod kuće. Sigurno imaš negdje u blizini šumu gdje možeš otići. Bit će ti to takav odmor i kasnije ćeš se osjećati odlično.

Slika nije pronađena Bucket lista za sve koji idu u srednju: 15 stvari koje moraš napraviti ove školske godine

5.Napravi si sama neku fora manikuru
Dali smo ti hrpu inspiracija za proljetne manikure, a ako do sada nisi stigla, ovo je idealno vrijeme da neku od njih, ili bilo koju drugu, pokušaš sama napraviti na svojim noktima. Dobra je stvar s manikurom da čak i ako ne ispadne dobro, lako ju skineš i kao da se ništa nije dogodilo. Ali to se sigurno neće dogoditi! Odaberi neku za koju znaš da bi mogla izvesti.

6.Počni pisati dnevnik
Iskoristi proljetne praznike i da počneš s nekom novom korisnom navikom. Poput pisanja dnevnika. To može biti pravi dnevnik gdje ćeš pisati rukom ili na laptopu. Gdje god! Taman ćeš se tijekom praznika ufurati u to i onda nastaviti i kada krene škola. Može ti definitivno pomoći da se osjećaš bolje jer si izbacila iz sebe sve što te muči, ali ti i za koju godinu može biti podsjetnik što si sve prošla do sada i motivirati te.

7.Sunčanje uz dobru knjigu ili glazbu
Nekada treba i stisnuti pauzu na svim aktivnostima i samo se odmoriti. Ne raditi baš ništa i samo uživati. Iskoristi lijepo vrijeme i izvali se na balkon, u dvorište, obližnju livadu…i uhvati malo boje. Uzmi knjigu, slušalice ili frendicu i samo uživaj. I naravno, ne zaboravi kremu sa zaštitnim faktorom!

Bucket lista proljeće proljetni pranici što raditi dosada

Još vijesti