Uspješna djevojka

S ovim navikama samu sebe sabotiraš i otežavaš si put do uspjeha – što god taj uspjeh u tvojoj glavi bio. Svatko ima drugačiji cilj i drugačije snove, a ovo su neke navike koje nam baš svima stoje na putu da te snove i realiziramo.

Svi sanjaju o uspjehu! Svatko tko kaže da ne želi biti uspješan – vjerojatno nije u potpunosti iskren. Uspjeh ne mora nužno značiti da želiš puno novaca, skupe aute ili vile. Uspjeh može značiti i da samo imaš priliku raditi ono što voliš – putovati, upisati faks iz snova, imati posao koji voliš ili provoditi vrijeme doma. Za svakoga je uspjeh nešto drugo, a što god da je za tebe uspjeh, garantiramo ti da ti na putu do njega stoje djetinjaste navike koje stoje i drugima. Teško je nešto ostvariti dok god ove navike imaš u svom životu. Ovih se 8 riješi što prije!

1.Misliš da ćeš varanjem stvoriti prednost
Možda ćeš se varanjem uspjeti pomaknuti naprijed, ali gledajući u budućnost, ovo ti može donijeti više problema nego prednosti. Jedno je biti snalažljiv i iskoristiti prednosti koje ti se nude, a drugo je misliti da možeš varati i tako uspjeti.

2.Slobodno vrijeme provodiš ispred TV-a i na društvenim mrežama
Uspješni ljudi neće slobodno vrijeme provoditi skrolajući satima TikTokom ili gledajući epizodu za epizodom serije cijeli dan. Iako su ovo aktivnosti koje ne bi trebala skroz izbaciti iz svog života ako te opuštaju, ali od njih teško da ćeš imati ikakve koristi. Baviti se hobijima, čitati, imati neku strast koja će ti okupirati slobodno vrijeme…to su stvari koje su dobre za tebe.

3.Zabrinjavaš se oko stvari koje ne možeš kontrolirati
Ovo ti baš nikako neće pomoći. Overthinkanje oko stvari koje su izvan tvoje kontrole te neće odvesti nigdje osim u negativu. Limitiraš se i uvjeravaš samu sebe malo po malo u najgori scenarij, a trebala bi raditi suprotno. Umjesto da se zabrinjavaš oko stvari koje ne možeš kontrolirati, okreni ploču i fokusiraj se na ono što možeš kontrolirati.

4.Bojiš se riskirati
Svima nam je najugodnije u zoni komfora gdje je sve poznato, sigurno i predvidljivo. Ako želiš uspjeti, moraš se naučiti riskirati i izlaziti iz svoje zone komfora. To je put koji će te odvesti do uspjeha.

5.Ne završavaš kada nešto započneš
Jako je loša navika započeti nešto i onda odustati jer je preteško, dosadilo ti je ili si pronašla nešto drugo. To se tako ne radi. Kada nešto započneš, počni se učiti da to i završiš. Ovo možeš vježbati na najbanalnijim stvarima kao što je pospremanje sobe, čitanje knjige ili pisanje zadaće.

6.Uvijek tražiš krivca u drugima, sebe nikada ne vidiš kao krivca
Šanse da su uvijek krivi drugi, a ti nikada su vrlo male. Lakše je vidjeti tuđe greške nego vlastite, ali činjenica je da i ti i svi mi griješimo. Umjesto da za sve uvijek okrivljuješ druge, svemir ili horoskop, nauči prihvatiti da si pogriješila, skužiti što si to krivo napravila i ispraviti to. Tako to rade uspješni ljudi.

7.Ne pokazuješ poštovanje prema ljudima oko sebe
Kroz život ćeš sresti razne ljude i nemaš pojma koliko je bitno ostaviti dobar dojam. Ovo ne znači da trebaš samo poštovati ljude koji su "iznad tebe" poput primjerice profesora. Ovo znači da trebaš pokazati poštovanje i prema svim ostalim ljudima, od tete čistačice u školi preko profe do bakice u tramvaju. Trebaš se znati zauzeti za sebe, ali istovremeno i biti pristojna.

8.Opsjednuta si izradom planova, ali ih nikada ne realiziraš
Izrada planova je dio koji ne uključuje još da izađeš iz svoje zone komfora i zato je ovaj dio mnogima draži. Kada dođe vrijeme za realizaciju onda odjednom stanemo jer se bojimo napraviti nešto, bojimo se da ne fejlamo ili da nas drugi ne osuđuju i ismijavaju. Kada neki plan napraviš, nemoj dopustiti da zbog straha odustaneš. Ako si već potrošila vrijeme da isplaniraš, vjeruj u sebe dovoljno da i realiziraš. Kada sve ostane samo na planu napisanom na papiru, to te neće odvesti daleko - realizacija je ključna.

Djevojka u strahu Strah od neuspjeha te koči u ostvarivanju ciljeva: Uz 6 jednostavnih koraka ćeš ga lako pobijediti

Zalazak sunca Male navike zbog kojih ćeš biti uspješnija od drugih: S ovih 15 možeš početi već sada

djetinjaste navike uspjeh biti uspješna kako postati uspješna navike kojih se trebaš riješiti ponašanja koja ti stoje na putu

Još vijesti