Lažno prijateljstvo

Možda ste službeno prijateljice, ali već dugo vremena joj svašta zamjeraš, samo joj to nikada nisi rekla u facu, jer nemaš hrabrosti.

Možda se krećete u istom društvu pa bi bilo čudno da se posvađate ili se već toliko godina znate da nekako iz pristojnosti radije držiš jezik za zubima, nego da progovoriš.

Možda nisi niti ti jedina u ovome, možda i ona osjeća prema tebi tu istu dozu ogorčenosti, ali šuti iz sličnih razloga kao i ti.

Koji su to mali sitni znakovi koji zapravo pokazuju da ste službeno frendice, ali da se u dubini duše mrzite i da taj odnos koji vas dvije imate definitivno više nije nešto što bismo mogli zvati prijateljstvom.

1. Nemate vremena jedna za drugu

Ti izmišljaš razloge da se ne vidite, a i ona isto tako – svaki puta kad realno ima prilike da se vidite i družite, ona ima druge obveze. Kad čuješ da se ni ona ne može naći s tobom ili da taj put neće ići skupa s društvom s kojim i ti nekamo ideš, odjednom ti lakne.

2. Treba vam 100 godina da si odgovorite na poruke

Prave prijateljice si odgovaraju na poruke sad i odmah, jer ne mogu dočekati da razmijene slatke male tračeve, dojmove i tajne. No njoj odjednom treba pola dana da ti odgovori na tvoj poziv. Kad su prijateljstva prava, onda nema ničeg važnijeg od toga da se čuješ s tom osobom koja je toliko dragocjena u tvojem životu i to je jedina istina.

3. Nema lajkova ni komentara na društvenim mrežama

Prijateljstvo se ne može mjeriti kroz interakcije na društvenim mrežama, ali ako ti ona već dugo vremena nikad ništa ne lajka niti ne komentira, definitivno znaš da nešto nije uredu. Da, pravi prijatelji to rade – ostavljaju smiješne poruke, komentare i emotikone srca ispod objava. Tko će, ako neće prijatelji?

4. Sve je natjecanje

Između vas dvije stalno postoji rivalstvo. Natječete se oko ocjena, natječete se oko dečkiju ili banalnih stvari poput tko će dobiti više komplimenata za outfit ili makeup. I jednoj i drugoj iz očiju viri konstantna ljubomora.

5. Obje ste pasivno-agresivne

Ne izražavate svoje negativne osjećaje otvoreno, ali zato ih izražavate neizravno. Svi pak znamo da nema ničeg goreg od onih suptilnih pasivno-agresivnih primjedbi zbog kojeg bi istog momenta poludjela.

6. Nema više tolerancije

Smeta ti doslovce sve što ona radi. Tvoja frendica se isto žali na tebe: ili hodaš prebrzo ili presporo, tuži se na tebe da preglasno žvačeš ili da imaš glupe fore i generalno - kod tebe je nerviraju i najmanje stvari.

7. Sprijateljila si se s njezinim neprijateljima

Ti si se sprijateljila s nekim curama koje ona mrzi, a ona je napravila isto pa vidiš da se druži s onima za koje si joj rekla sve najgore. Ok, nitko ne mora nikog mrziti, ali ako tvoja prijateljica s nekim nije dobra, logično je da nećeš biti niti ti. Stvar je puke lojalnosti.

8. Stavljate jedna drugu u nezgodnu poziciju

Bila si s njom prijateljica i sad znate jedna o drugoj sve tajne. To znači da ti i ona jedna drugu možete dovoditi u neugodne pozicije. Primjerice možda ona zna da se ti sramiš plesati pa te namjerno izaziva da izađeš na plesni podij. Možda ti znaš da ona baš ne stoji najbolje s novcem pa namjerno inzistiraš da vaše društvo ode na neki skupi provod, samo kako bi ona bila prisiljena ostatku ekipe priznati svoje probleme.

9. Jednostavno osjećaš da je „fejk“

Način na koji se osmjehuje kad te vidi je drugačiji. Kao da zapravo nije ono što jest i za što se izdaje. Da, mi cure imamo naglašenu intuiciju i jednostavno osjetimo kad su neki odnosi lažni.

 

lažno prijateljstvo fejk prijateljstvo dokaz da te prijateljica mrzi kad se frendica i ti mrzite mrziti prijateljicu dokaz da to više nije prijateljstvo

Još vijesti