Gossip Girl

Prijateljice su obitelj koju sami biramo i zato je važno biti okružen pravim ljudima. Iskrena prijateljstva ne događaju se svaki dan i baš zato što su rijetka, valja ih čuvati.

No, osim tih rijetkih pravih prijateljica, u životu nam se pojave i neka prijateljstva koja su pomalo čudna, ali ih svejedno održavamo. To su cure koje držimo u svojevrsnoj sivoj zoni. Previše su nam bliske da bismo ih smatrale tek poznanicama, ali opet nisu niti toliko bliske da bismo ih smatrale best frendicama.

Pogledajmo tko su točno te djevojke, a koje svaka od nas ima u životu.

1. Prijateljice s društvenih mreža

Možda ste se razišle nakon osnovne škole, svaka je otišla u svoju srednju i jedino gdje još održavate kontakt je preko društvenih mreža. Lajkate jedna drugoj objave, a kad se sretnete na ulici, normalno se pozdravljate.

2. Obiteljske prijateljice

To su sve one prijateljice koje dolaze u paketu s prijateljima vaših roditelja. Družite se s njima, samo isključivo zato što su vaši roditelji frendovi, ali ništa više od toga. Tu bi se mogle svrstati i sve one sestrične i rođakinje s kojima vas veže krvna veza, ali realno - da niste obitelj, ne bi se družile. 

3. Prijateljice iz vrtića

Znate se od pelena, imate neke slatke zajedničke fotke iz perioda kad ste bile bebe i jedino što vas veže su sjećanja na djetinjstvo. Više ne provodite svoje slobodno vrijeme skupa, jer ste se oboje promijenile i toliko ste različite.

4. Prijateljice s izlaska

To su sve one prijateljice koje su prijateljice od tvojih prijateljica. Često se viđate u zajedničkim izlascima i druženjima, uvijek se negdje okupite i izlazite čoporativno.

5. Frenemy

To je cura koja se naziva tvojom prijateljicom i želi se zbližiti s tobom. No, ti joj nekako instinktivno ne vjeruješ. Čas je super, čas te podmuklo bocka. S njom nikad ne znaš na čemu si pa je držiš na blagom odstojanju, no kako se krećete u istim grupama, teško ju je u potpunosti izbjeći.

6. Prijateljica koja se nameće

To je ona cura koja želi tvoje prijateljstvo, ali tebi nekako nije „sjela“. Nije da je loša, samo što tebi nikako ne odgovara njezin karakter, a ona se trudi oko tebe i kao da ne vidi tvoje suptilne signale da baš i ne želiš njezino društvo.

7. Prijateljica koja te izbjegava

Kao što možda ti imaš tu jednu curu koju izbjegavaš, tako možda ima i ta jedna cura koja izbjegava tebe. Možda bi se ti htjela družiti s njom, ali ona ne želi s tobom. Vrlo vjerojatno je pristojna i neće ti u potpunosti reći da je se kloniš, ali svakako ne uživa u tvojem društvu.

čudna prijateljstva čudna prijateljstva koje svaka cura ima neobična prijateljstva u životu svake cure čudna prijateljstva koja svi imamo

Još vijesti