Kylie i Kris Jenner

Kako odrastaš, tako ti se mijenja i odnos s roditeljima. Iako se možda često s njima zakačiš i ne slažete se oko nekih tema, svejedno ih i dalje jako voliš. A kada si im to zadnji put rekla?

Koliko god da si sa svojim roditeljima sada bliska ili udaljena, to se sve s godinama može drastično promijeniti. Ovo je jedan odnos oko kojeg se većina ne trudi niti malo, a možda bismo ipak malo trebali. Uzimamo roditelje zdravo za gotovo i nekada zaboravimo da rade određene stvari za naše dobro, iako mi to možda u tom trenutku ne vidimo baš tako. Nemoj im zaboraviti ponekada pokazati da vidiš sve što rade za tebe! Ove rečenice sigurno ni ti ne govoriš svojim roditeljima često (ili čak možda i nikada), a trebala bi.

1.Kako ti mogu pomoći?
Uvijek nešto tražimo od roditelja, a pomoć ne nudimo gotovo nikada. Dapače, kada nas i zatraže da im pomognemo s nečim, napravimo dramu. Sjeti se nekada da im ponudiš pomoć, poput brisanja suđa ili da opereš auto!

2.Oprosti
Svi griješimo, a kada shvatimo da smo bili u krivu, jedino što preostaje je ispričati se. Roditelje volimo uzimati zdravo za gotovo i isprika u puno slučajeva ne vidi svjetlo dana.

3.Bio/la si u pravu
Bilo je situacija, i bit će još situacija, kada su ti mama ili tata bili u pravu, a to se i dokazalo. Iako si htjela po svom, ispostavilo se da je po njihovom bilo bolje. Ne košta te ništa da im priznaš kako su bili u pravu, a njima će to biti divno za čuti.

4.Volim te
Neki imaju takav odnos s roditeljima da im ovo govore stalno, a neki takav da im ne kažu nikada. Ako si u ovoj drugoj kategoriji, sjeti se nekada reći im i da ih voliš. Bit će na sedmom nebu!

5.Hoćemo li raditi nešto zajedno?
Roditelji se žele družiti s tobom, znati što ima novog kod tebe…nekada se njihovi pokušaji čine kao da guraju nos gdje mu nije mjesto, ali samo ih zanimaš ti. Predloži nekada da nešto radite zajedno pa čak i da je to odlazak u šetnju. Provođenje kvalitetnog vremena s mamom i/ili tatom može biti i zabavno.

6.Trebam savjet…
Nemoj se sramiti ili bojati tražiti roditelje za savjet. Nekada je bolje otvoreno popričati o nekoj temi, nego napraviti glupost.

7.Wow, izgledaš odlično
Kada si mami rekla da izgleda super kada se spremila za negdje? Ili tati kada je došao od frizera? Svi vole dobiti komplimente, a onaj od tebe će im sigurno uljepšati dan.

Druženje s mamom Imaš li osjećaj da si se udaljila od roditelja? 7 načina kako im se povjeriti i izgladiti odnos

Mlada cura ne želi slušati Pravila tvojih roditelja koja si mrzila kao mala, ali koja su te naučila važne životne lekcije

odnos s roditeljima rečenice izjave reći roditeljima česće govoriti mami i tati ne govorimo često češće govoriti

Još vijesti