Prijateljice u razgovoru

Kada ti bilo koja osoba, dečko, prijateljica ili netko deseti, postavi neko od ovih pitanja sljedeći put, dobro razmisli kakve su namjere iza njega. Većinom će upravo postavljanje ovih 12 otkriti da netko nema tako dobre namjere.

Manipulatori će iskoristiti tvoje nesigurnosti u vlastitu korist. Njihov je glavni cilj da te iskoriste – na koji način, ovisit će o situaciji. Oni rijetko kada gledaju tuđu koristi, a cijela je njihova „igra“ fokusirana na to da dobiju što oni žele pod svaku cijenu. Cijenu koju ćeš na kraju ti platiti. To su one osobe kakve definitivno ne želiš imati blizu sebe i vjerovati im. Kako ih prepoznati? Nije tako teško! Ovo su 10 pitanja koja će ti manipulatori postaviti – i s kojima nikako nemaju dobru namjeru.

1.Zar mi ne vjeruješ?
Obično će te ovako nešto pitati upravo ona osoba kojoj ne bi trebala vjerovati. Koristi ovakvo pitanje da te napadne pa da se osjećaš loše i povjeruješ mu.

2.Zašto si uvijek tako osjetljiva?
Želi tvoje osjećaje prikazati kao da su pretjerani i dramatični. To im pomaže da opravdaju svoja loša ponašanja – tako da optuže tebe da pretjeruješ.

3.Što sam sada napravio krivo?
Želi sebe prikazati kao da je žrtva, a kao da si ti netko tko stalno zbog nečega prigovara i tko nije zadovoljan s ničim. Još jedan način kako te može izmanipulirati da promijeniš mišljenje i pređeš preko stvari preko kojih ne bi trebala prijeći.

Cura i dečko Lako je zavarati se da ova ponašanja znače ljubav: 11 stvari koje izgledaju kao ljubav, ali to nisu

4.Zar ne možeš prihvatiti šalu?
Ovo će koristiti kada su rekli nešto jako ružno i povrijedili te, ali žele to zamaskirati kao da je šala. Moraš znati da nije bila. Da je šala, ne bi se osjećala povrijeđeno i tužno.

5.Zašto radiš takav big deal od ovoga?
Želi da se ti ispričaš i odustaneš od te teme, iako je očito da se radi o nečemu tebi bitnom. Ovakvim pitanjima želi okrenuti stvar i navesti tebe da posumnjaš u svoje postupke te da makne fokus sa svojih loših postupaka. Ne nasjedaj.

6.Zar ti nije stalo do mene?
Tipična manipulacijska rečenica. Opet želi postići da se ti osjećaš loše i da poklekneš.

7.Jesi li sigurna da to želiš napraviti?
Ovo nije nevino pitanje već prijetnja. Iako ton glasa osobe neće sugerirati na to, je. Obično kada te to netko pita, to ti je znak da bi trebala napraviti točno to što si planirala jer je to dobra odluka za tebe, a loša za tu osobu – ali nekada moraš staviti sebe na prvo mjesto.

8.Ne možeš li to već jednom pustiti?
Pogotovo kada se radi o svađi ili je osoba nešto napravila krivo i naljutila te. Imaš se pravo ljutiti koliko god želiš i koliko ti je god potrebno da preko nečega prijeđeš. Ovakva disketna požurivanja da im oprostiš su samo manipulacija na koju nemoj pasti.

9.Jesi sigurna da je baš tako bilo?
Želi posaditi sjeme sumnje u tebe da se počneš preispitivati je li stvarno bilo tako kako misliš ili si nešto krivo zapamtila ili neku gestu pročitala pogrešno. Osoba će ovo koristiti obično baš onda kada si 100% u pravu po pitanju toga što se dogodilo, ali za njih ne odgovara ta situacija.

Kako prepoznati manipulatora? Tvoj dečko je manipulator ako koristi ove fraze: Prepoznaj ga na vrijeme i ne dopusti da se igra s tobom

10.Zašto uvijek pokušavaš napraviti dramu?
Kada želiš pričati o nekom problemu ili nečemu što te muči, umjesto da ta osoba normalno razgovara s tobom, koristi ovakvo neko pitanje? Znak da te želi izmanipulirati! Automatski ćeš maknuti fokus s problema o kojem si htjela pričati i fokusirati se na to da im objasniš da nisi takva osoba – baš ono što su htjeli postići. To će osoba koristiti kada ne želi o nečemu razgovarati jer zna da neće završiti dobro po nju.

rečenice manipulator prepoznati manipulatora okrenuti krivnju pitanja nemaju dobru namjeru

Još vijesti