Dečko i cura u šetnji

Često u posljednje vrijeme pričamo o tzv. „crvenim zastavicama“ kod suprotnog spola, odnosno o svim onim malim znakovima upozorenja koji ukazuju na nezdravo ili manipulativno ponašanje, a zbog kojeg dotični dečko nije poželjan materijal za vezu.

No, uslijed analize i upozoravanja na zločeste dečke, kao da smo zaboravile na one dobre. Umjesto da pričamo o crvenim, možemo pričati o „zelenim zastavicama“, odnosno o svim onim pozitivnim osobinama ili postupcima zbog kojih za određenog dečka možemo reći kako je baš „materijal za vezu“.

Koje su to osobine zbog kojih dečko koji je pokazao interes za vas ili s kojim izlazite, može dobiti zelene zastavice?

1. On vas poštuje

Svaka dobra veza uključuje poštovanje, a to koliko vas dečko poštuje ili ne, možete vidjeti na samome početku vaše veze. Odgovara li na vaše pozive i poruke u razumnom roku, je li mentalno prisutan tijekom vremena koje provodite zajedno ili je najviše zabuljen u telefon? Respektira li vaše mišljenje i stavove? Sve su to zelene zastavice koje pokazuju da je on pun poštovanja.

2. Pokazuje interes za vaše interese

Ne prekida vas dok pričate i spremno vas sluša, jer vas želi upoznati i razumjeti. Ako ga zanima što imate reći, što mu imate ispričati o svojim interesima, hobijima i strastima, to je svakako dobar znak. Pogotovo je zelena zastavica ako je o vama zapamtio neke male detalje, za koje ste vi možda uopće i zaboravile da ste mu ih spomenule.

 

3. Ima svoje hobije, ali također podupire i vaše hobije i želje

Ako on ima hobije i interese, znači da će vam u vezi dati prostora onda kad to bude potrebno. Koliko god da je važno odvojiti vrijeme za dečka, toliko je važno naći vremena i za sebe. Znači da će vam on dopustiti (bez ljubomornih ispada) da se bavite svojim hobijima, da neće imati ništa protiv da se družite sa svojim frendicama ili da na bilo koji drugi način gradite sebe.

4. Planira vaš sljedeći susret

Svakako je dobar znak, ako on preuzima inicijativu za planiranje sljedećeg susreta i ako se prvi raspituje kad ste sljedeći puta slobodni. Naime, samo dečko koji želi nešto više s vama, organizirat će se i odvojiti svoje vrijeme kako biste izašli u kino, prošetali i proveli vrijeme skupa.

5. On je ljubazan (i ne samo prema vama)

Promotrite ga kako se ophodi s drugim ljudima i imat ćete jasnu predodžbu kakav je kao osoba. Npr. je li pristojan prema konobarici koja malo kasni s posluživanjem zbog gužve ili kako priča o starijoj sestri? Ako ima dobar odnos sa obitelji i ako ima bliske prijatelje, znači da mu je stalo do ljudi oko njega i da njeguje te odnose, što je dobar znak i za vas. To je samo pokazatelj kako je sposoban održavati dugoročne veze te da cijeni ljude koje ima u svom krugu.

 

6. Možete s njim ići u „teške“ teme

Ovo je jedna od najvećih zelenih zastavica, jer jedino dečko i cura koji imaju dobru komunikaciju, mogu imati i dobru vezu. Ako je komunikacija s njim otvorena, ako nemate problema razgovarati o nekim osobnim stavovima, željama i ako vas on potiče da o tome razgovarate, bez da vam nabija osjećaj nelagode ili srama, onda znači da je pred vama netko vrijedan vašeg povjerenja.

7. Ima smisao za humor

To znači da ima pozitivan pogled na život i da se neće dati pokolebati lako. Ima li što boljeg i ljepšeg ako je to dečko koji vas može istinski i od srca nasmijati?

 

8. Dijelite slične životne vrijednosti

Ne možemo očekivati kako ćemo se slagati baš oko svega, ali dijeljenje nekih vrijednosti može biti temelj snažnog odnosa i također vam može sugerirati kako ste kompatibilni. Možda se u teoriji suprotnosti privlače, no u praksi je itekako bitno da dijelite slične poglede na svijet.

9. Osjećate se dobro kad ste s njim

Dobar dečko je onaj koji vas inspirira i potiče da prihvatite sebe. Ako se pored njega osjećate lijepo, pametno i inteligentno, možda je on baš pravi dečko za vas.

 

 

materijal za vezu znakovi da će biti dobar dečko zelene zastavice crvene zastavice

Još vijesti