Dečko i cura u knjižnici

On u imeniku ima sve petice, redovito osvaja priznanja i medalje za osvojena najbolja mjesta na školskim natjecanjima i u školi ga jednostavno nazivaju štreberom.

Nažalost su kroz medije i popularne serije prikazani kao inteligentni i socijalno neprilagođeni pojedinci, koji obično nose naočale s debelim staklima, aparatić za zube ili nemaju smisla za modu i stil. Sjetite se npr. samo likova iz serije „Teorija velikog praska“.

No, ono što gledamo iz serija i filmova ne mora biti isto i u stvarnosti. Da, oni dečki koje nazivamo štreberima razlikuju se od drugih momaka, a mi ćemo vam navesti zašto je dobro izlaziti i biti u vezi sa štreberom.

Prilično su jednostavni i prizemni

Dok najviše pažnje i koncentracije posvećuje svom učenju, ne stignu razmišljati o tome što će obući ili kako nekog impresionirati. Možda je ponekad izostavljen iz cool grupica u školi, jer se ne povodi trendovima i svi ga doživljavaju čudakom. No, njemu je to uredu, jer on stvarno nema potrebe nikog impresionirati niti se dokazivati s ikakvim glupostima. On živi jednostavno i živi na svoj način.

Pored njega ćete puno toga naučiti

Kako je on strastven po pitanju učenja novih stvari, druženjem i provođenjem vremena s takvim dečkom ćete i same postati pametnije. On će vas potaknuti da istražujete i učite o nekim stvarima koje vam možda nikad prije ne bi pale na pamet.

Možda je na prvu sramežljiv, ali ćete shvatiti da je izvrstan sugovornik

Ako volite značajne rasprave i razgovore, onda je on vaš tip. Možda će na prvu biti malo ukočen, ali kasnije kad se oboje opustite možete uživati pretresajući važne teme. Možete mu iznijeti svoje argumente, vidjeti kakve ima on, razmatrati razne situacije-bile one hipotetičke ili stvarne. S njim ćete moći voditi najdublje razgovore ikada i to čak bez kapi alkohola.

Zna stvari koje drugi ne znaju i to je nevjerojatno privlačno

Geekovi upravljaju modernim svijetom. Bilo da se radi o popravljanju vašeg računala, otkrivanju nekih trikova na mobitelu ili običnom pomaganju u rješavanju zadaće i učenju, ali on će znati riješiti vaše probleme koje drugi dečki ne bi znali nikad.

Ima izvrstan smisao za humor

Za štrebere škola može biti nemilosrdno mjesto. Zato štreberi bruse svoj smisao za humor kako bi se nosili s negativnim komentarima ili maltretiranjem.

Može biti izrazito empatičan

Možda je i sam bio često maltretiran pa ga je to naučilo kako prepoznati tuđa raspoloženja, kako da bude suosjećajan i empatičan u svojim odnosima. On može u trenutku prepoznati ako se ne osjećate dobro.

Cijeni vašu osobnost više od izgleda

Budući da i sam ulaže najviše u svoj intelekt, tako daje prioritet osobnosti nad izgledom. Pored njega se nećete osjećati kao da cijelo vrijeme morate izgledati savršeno, jer osim što se zaljubio u vas zbog izgleda, on se zaljubio u vaš karakter. Dakle, zaljubio se ne samo u ono kako izgledate, nego i u ono što jeste.

Manja je vjerojatnost da će vas prevariti

Ništa se sa sigurnošću ne može tvrditi, ne kažemo da vas štreber ne može prevariti. No, prije će to učiniti neki playboy za kojim sline sve cure u školi. Čak i ako nije u toj mjeri pokvaren, njemu će se javljati i upucavati više djevojaka nego štreberu pa on jednostavno ima više prilika da prevari.

S njim nećete upasti u probleme

On je introvertan, nema vremena za divlje partyje i općenito prema svemu u životu pristupa odgovorno. Malo je vjerojatno da ćete zbog takvog dečka završiti na policiji, jer su vas uhvatili u izlasku u sitnim noćnim satima u pijanom stanju ili da ćete imati problema s roditeljima ili profesorima zbog nedoličnog ponašanja.

Liam i Miley Znakovi da ti dečko nije vjeran: Zbog ovakvog ponašanja imaš razloga sumnjati da je pronašao drugu

Da, bit ćete voljeni

Kako su uvijek bili odgovorni prema školi i školskim obvezama, tako su odgovorni i u međuljudskim odnosima. Ako vas vole, potrudit će se oko veze i oko vas te vam neće slomiti srce.

Možda ste u vezi s budućim milijunašem

Mark Zuckerberg, Elon Musk i Jeff Bezos bili su u školi štreberi, a danas su jedni od tajkuna i najmoćnijih ljudi na svijetu. Čak je i Bill Gates upozorio ljude da budu dobri prema štreberima u srednjoj školi, jer bi im ti isti štreberi jednog dana mogli biti šefovi. Ne podržavamo veze iz materijalne koristi i ne kažemo da su one uredu. No, možda baš vaša srednjoškolska ljubav bude ona prava i možda ste baš u vezi s dečkom koji i sam ima potencijal ostvariti velike stvari u životu. 

štreber biti sa u vezi sa štreberom ljubav i odnosi

Još vijesti