Jutarnja kava

Internet je prepun savjeta o zaljubljivanju, o tome kako pronaći pravu osobu, o tome kako održavati zdravu vezu, kako je ne upropastiti i slično. U svijetu gdje svatko želi pronaći svoju srodnu dušu, možda i vi želite nekoga s kim biste mogle imati nešto lijepo i romantično.

Naravno, ako su vaše prijateljice ili druge bliske osobe u sretnim vezama, sve vas to tjera i navodi da i vi želite isto. Nekako je u ljudskoj prirodi da želimo ono što imaju i drugi.

No, što ako trenutačno uopće niste spremne za vezu? Donosimo vam par znakova po kojima će vam biti jasnije, da je bolje da ostanete same, kako za vaš duševni mir i mentalno zdravlje, tako i za dobro onih drugih, koje biste eventualno mogle povrijediti, ako uđete u nešto, za što realno – niste spremne.

1. Usredotočene ste na sebe

Vaš tjedni raspored je vrlo krcat, živite vrlo užurbano i od jutra do mraka vas nema kod kuće. Ako idete u školu, na fakultet ili ako radite i još usput imate neke dodatne aktivnosti i ako se često uhvatite da želite vrijeme u kojem biste bile same sa sobom, možda ovo nije trenutak za vezivanje. I to je uredu, jer ako trenutačno u životu imate neke druge prioritete i ciljeve za postići, sasvim je normalno da se ne ćete moći posvetiti nekoj novoj osobi u svojem životu.

2. Niste za kompromis

Ulazak u vezu znači da ćete se morat početi prilagođavati i raditi kompromise, jer naravno, ne može uvijek sve biti po vašem. Zapitajte se jeste li spremne na te promjene? Veza može biti uspješna, samo ako su oba partnera voljna otkrivati potrebe i zahtjeve druge osobe i tome se prilagoditi. Stoga, nemojte se upuštati u vezu, ako trenutačno volite život takav kakav živite i ne biste bile spremne mijenjati ništa u njemu.

3. Užasno ste nezadovoljne sobom

Sve mi imamo neke stvari koje bismo na sebi željele promijeniti, ali ako ne volite sebe baš takve kakve jeste, onda ne možete voljeti niti nekoga drugoga. Nedostatak samopoštovanja može biti problem, ako uđete s nekim u vezu i druga strana vam možda neće znati pomoći niti vas neće znati razumjeti. Stoga, poradite na svome samopouzdanju i naučite se voljeti.

4. Ne možete se otvoriti

Znate da ste vrlo zatvorene i suzdržane i ne biste ni u ludilu pokazale nekome svoje prave emocije. Možda se suzdržavate izraziti i svoje pravo mišljenje ili stavove, jer se bojite da ne biste bile prihvaćene onakvima kakve uistinu jeste. To je nešto što morate riješiti prvo same sa sobom. Nemate se zašto sramiti sebe, a pogotovo ne pred osobom s kojom ste kao na korak do neke veze. Jednostavno nije fer prema drugoj osobi da ona misli kako ste nešto što niste.

5. Čudno vam je što ste same

Možda ste nedavno izašle iz veze i sad vam je čudno što ste opet same. Možda ste ovisnice o vezama i nemate opće više pojma kako je to funkcionirati solo pa sad očajnički tražite nekoga samo da vas ne bi mučio taj ružan osjećaj samoće. No, biti sama je isto ok, nemojte pretrčavati iz veze u vezu, upoznajte same sebe u novim okolnostima.

6. Niste preboljele bivšeg

Još uvijek uhodite bivšeg na društvenim mrežama i često razmišljate o njemu. Možda vam je netko rekao da će povremeni izlasci i dejtovi pomoći da zaboravite na njega. No, nemojte započinjati nešto novo i riskirati da povrijedite tuđe osjećaje, ako sve koje sretnete i dalje uspoređujete sa svojim bivšim. Postoji drugi načini da prebolite bivšeg i ispunite slobodno vrijeme, a ne samo dejtanje.

7. Želite vezu, samo zato što su vam sve frendice zauzete

Nemojte se povoditi za svojim društvom i nemojte ništa forsirati. Ako vas vaše frendice zezaju zbog toga što ste solo, ako vam nameću „na nos“ to što ste same, govoreći vam pri tome da niste potpune, jednostavno nađite nove frendice. Biti solo ima ima svoje prednosti, a vi ne smijete dopustiti da vam prijateljice govore (i to zlobno) kako ćete urediti život, jer svatko zna najbolje za sebe.

Beyonce u spotu Single Ladies Međunarodni je dan samaca: Donosimo ti podsjetnik zašto je super biti solo i zašto danas moraš proslaviti

znakovi da nisi za vezu nisi spremna za vezu dokaz da je bolje ostati sama trenutačno nisi za vezu znakovi da trebaš ostati solo

Još vijesti