Zabrinutost

Prije nego prvi puta s nekim stupamo u intimni odnos – normalno da osjećamo uzbuđenje. Odrađujemo depilacije i epilacije, pedikuru i manikuru, brinemo se zbog strija koje su se pojavile na bokovima ili celulita na stražnjici (koje realno frajeri ni ne primjećuju). Uglavnom, borimo se sa svim onim našim malim i velikim nesigurnostima.

No, ako ste mislile da samo mi prije prvog puta osjećamo mješavinu emocija; od uzbuđenja, straha i slično, a da je frajerima svejedno – prevarile ste se.

I dečki isto brinu kako će ispasti njihov prvi puta. Pitaju se hoće li vam se svidjeti, kako će se sve odigrati – uglavnom, i za njih je ovaj doživljaj jedno veliko uzbuđenje, samo što to oni neće baš tako lako priznati.

Donosimo vam top sedam muških strahova vezano uz prvi seks sa svojom partnericom.

1. Veličina

Njihov strah je da ćete biti razočarani izgledom i veličinom njihovog spolnog organa. I dečki zalutaju na stranice s pornografskim sadržajem, a tamo najčešće budu iznadprosječno obdareni glumci pa se dečki mogu početi osjećati nesigurno. Njima bi ostvarenje noćne more bilo da na vašem licu vide kako nisu ispunili očekivanja i predodžbe. 

2. Izostanak erekcije

Problem sa seksualnim uzbuđenjem kod muškarca vidi se kod postizanja ili održavanja erekcije, odnosno čvrstoće penisa potrebne za seksualni odnos. Može se dogoditi da dečki strahuju kako će proći cjelokupna izvedba pa im se zbog straha i nervoze dogodi izostanak erekcije.

3. Prerana ejakulacija

To je jedna od pojava koja može mučiti muškarce gotovo svih dobi. Dečki su u strahu da će partnerica biti razočarana, ako vođenje ljubavi završi prerano. Što više razmišlja o tome što bi se moglo dogoditi, to više postaje tjeskobniji oko izvedbe.

4. Izgled tijela

Kao što mi brinemo zbog našeg izgleda, tako su i dečki pomalo nesigurni hoće li vam se svidjeti njihovo tijelo. I oni imaju svoje male nesigurnosti: imaju li možda trbuščić, jesu li im mišići dovoljno veliki i slično. Baš kao što su cure bombardirane savršenim tijelima s društvenih mreža, nisu niti dečki ostali imuni pa se i oni preispituju dok se gledaju u ogledalu; jesu li dovoljno dobri i zašto ne izgledaju kao oni frajeri s reklame.

5. Nezgode prilikom izvedbe

Što ako sve ispadne super, ali se tijekom izvedbe dogodi da slučajno podrigne ili ispusti vjetar. Hoće li to uništiti cijelu atmosferu? Ili što ako se previše oznoji ili ispusti neki čudan krik... Kad s nekim stupamo u intimni kontakt prvi puta, naravno da smo uzbuđeni i da nam se svašta mota po glavi. 

6. Posljedice intimnih odnosa

I njih također može brinuti pitanje – što ako pukne prezervativ? Naravno da nije ni njima svejedno i da se brinu da ne bi došlo do neželjenih posljedica; poput eventualnih spolnih bolesti pa do toga da djevojka ostane u drugome stanju.

7. Kamo ovo vodi?

Nije samo vama u glavi u kojem smjeru ide vaš odnos. Nervoza oko tog pitanja može se doduše pojaviti i prije intimnog odnosa. No, ako nije postojalo otvorene komunikacije i razgovora prije, nakon seksualnog odnosa to će se pitanje samo od sebe nametnuti.

 

muški strah prije prvog seksa čega se dečki boje prije prvog seksa prije prvog intimnog odnosa strahovi prije prvog intimnog odnosa

Još vijesti