Zaljubljeni par

Intimni odnosi su nešto u što se svi prije ili kasnije upustimo, a kad smo u nečem početnici – nerijetko i griješimo.

Bilo da ste tek otkrile svoju seksualnost ili bilo da niste imale prvi seksualni odnos, no dobro je pročitati nekoliko klasičnih grešaka kojima su mlade cure sklone kod stupanja u prve intimne odnose

1. Upuštaju se u intimne odnose zbog pritiska

Naravno da cure vole dijeliti jedna s drugom svoju intimu. To uključuje i informacije o tome jeste li vi i vaš dečko imali svoj prvi seks i kako je bilo. Možda ste u društvu u kojem su već sve vaše prijateljice seksualno aktivne pa se osjećate kao da nešto propuštate, a možda imate i dečka koji na vas vrši pritisak. Prijateljice koje vas ismijavaju vam nisu prijateljice, a dečko koji na vas vrši takvu vrstu pritiska nije vrijedan povjerenja.

2. Ne pričaju s dečkom o tome

Ako ste s nekim u vezi i planirate prvi spolni odnos, bilo bi dobro da o svemu prvo porazgovarate. Tako ćete znati što oboje mislite o tome, koje su vaše želje, potrebe i strahovi te smatrate li možda nešto odvratnim, čudnim ili zbunjujućim. Kako biste se osjećali sigurno i ugodno, dobro je znati što i druga osoba misli i osjeća.

3. Daju se nagovoriti na seks bez zaštite

Možda vam dečko govori da seks s kondomom neće biti jednako dobar kao bez njega. No, kad pristajete na takvo nešto, morate biti svjesne i rizika od spolnih bolesti i potencijalne trudnoće.

4. Srame se svog tijela

Svi imamo svoje mane i vrline i nitko nije savršen. Sve ono na sebi što vi možda ne volite, on zasigurno neće ni primijetiti, ali će primijetiti kako vam je neugodno i kako ga se sramite. To što ga se sramite, govori pak ili o nedostatku vašeg samopouzdanja ili nedostatku povjerenja u njega. A nema ničeg goreg nego kad znate da osoba do koje vam je stalo nema povjerenja u vas.

5. U seksu vode više računa o partneru, nego o sebi

Dakle, ako vam se nešto ne sviđa – recite to glasno i jasno. Dečki ne čitaju misli i ako im ne kažete da vam nešto ne odgovara, ponavljat će to svaki puta. Ovo nije samo problem kod cura koje tek istražuju svoju seksualnost, iz nekog razloga – puno odraslih i iskusnijih žena kao da se još uvijek srami reći partneru: „radiš to pogrešno, ne uživam u tome“.

6. Prepuštaju kompletnu inicijativu njemu

Nemojte se sramiti, jer nema ničeg lošeg ako vi preuzmete vodstvo, ako inicirate mjesto, vrijeme ili tijek „akcije“. Često puta je dečkima teško što kod cura nema inicijative, a samim time što ste preuzele uzde, njemu može biti poruka da vam je stalo do njega.

7. Ignoriraju predigru

To je nešto što su skloni ignorirati i cure i dečki. U nestrpljivosti da dođu do glavne radnje, zaboravljaju na maženje, ljubljenje i dodire.

8. Očekuju iskustvo kao s filma

Ono što vidimo na malim ekranima, samo je plod nečije mašte i specijalnih efekata koji su slabo povezani sa stvarnošću.

 

 

greške koje cure rade u seksu greške koje početnici rade u seksu pogreške prilikom seksa

Još vijesti