ljubav

U nekim slučajevima je bolje za tebe maknuti se iz te veze, jer zaslužuješ bolje, a nekada su u pitanju problemi koji neće nestati i koji će se kasnije samo pojaviti još veći nego prije.

Najteže je prekinuti one veze koje traju već neko vrijeme i gdje su se javili veći osjećaji. Ali nekada nažalost oni neće biti dovoljni da veza opstane. Koliko god da je bitno da se volite kako bi vam veza bila uspješna, postoje još neke stvari koje su bitnije i koje bi mogle presuditi vašoj vezi, bez obzira na to koliko ga voliš. Nekada je tužno i tebi i njemu prekinuti vezu, ali u ovim slučajevima, problemi su veći nego ljubav. U ovim situacijama, ljubav nije dovoljna.

1.Kada dečko prema tebi nema poštovanja
Nije bitno koliko ste dugo zajedno ili koliko on tvrdi da te jako voli, ako njegovo ponašanje ne potvrđuje te riječi, zašto bi im vjerovala? Lijepo je čuti da je nekome stalo, ali riječi su samo riječi, ponašanje je to koje će ih potvrditi ili pokazati da su laž. Kad pokazuje svojim ponašanjem da prema tebi nema ni trunke poštovanja i ti se svaki put osjećaš grozno nakon druženja s njim, to je znak da ni sva tvoja ljubav neće pomoći. Jer te on ne cijeni.

2.Kada imate različite vizije budućnosti
Možete jedno drugo jako voljeti, ali ako svatko od vas ima svoju jasnu viziju budućnosti koja mu je bitna i od koje ne želi odustati, činjenica je da takva veza nema budućnost. Ako se netko od vas i prilagodi, neće biti toliko sretan i može se kasnije pitati 'što ako' i zažaliti. Jednostavno je ovo znak da niste jedno za drugo. Tužno, ali istinito.

Cura i dečko Veza s njim će ti biti živa dosada: Znakovi da je pogrešan za tebe i da će ti dosaditi

3.Kada u vašoj vezi nema povjerenja
Kada ti kaže da ide van samo s dečkima, a ti mu ne vjeruješ i svakih 10 minuta mu šalješ poruke ili ga ideš stalkati. Kada on ima ljubomorne ispade na tvoje muške prijatelje. Kada mu se moraš javljati svaki put kada negdje ideš jer inače poludi. Sve su to znakovi da između vas nema povjerenja. Za vezu je bitna ljubav, da, ali je bitno i povjerenje. Ono mora biti jedno od temelja veze.

4.Kada te već nekoliko puta prevario
Nije okej ni kada te jednom prevari, ali ako si prešla preko toga, a to se ponovilo…U redu je još dati drugu priliku, ali treću ili četvrtu je već previše. Očigledno je da gazi po tebi, nemoj mu to dozvoljavati. Svatko tko te toliko puta prevario očigledno ti pokazuje da mu nije stalo do tebe.

5.Kada je jasno da on tebe više ne voli
Jednostrana veza nije veza. Ne želiš trčati za nekime kome nije stalo i tko se prema tebi ne ponaša onako kako zaslužuješ. Ako osjećaji nisu uzvraćeni, veza vam ima sve manje smisla. Nekada se dogodi da se s vremenom osjećaji izgube i ugase. Samo je tada u redu to priznati i pustiti osobu.

6.Kada ste postali više kao prijatelji nego kao par
Iako se volite, među vama nema kemije. Možete ju pokušati vratiti, ali ako to i dalje nije to, nema smisla. Osjetiš da nema kemija kada se poljubite ili kada se zagrlite. Ne mora među vama biti vatromet isti kao i prvog dana, ali kemija ipak treba biti tu. Ako je vaš odnos sve više kao prijateljski, a manje kao ljubavni, u redu je da i dalje volite jedno drugo, ali da odlučite prekinuti.

Zaljubljeni par Koliko je iskreno njegovo 'volim te'? 12 gesti koje potvrđuju da te netko stvarno voli

7.Kada te fizički ili psihički zlostavlja
Nitko ne bi trebao biti u ovakvoj vezi. Baš nitko! Nema opravdanja za ovakvo ponašanje. Iako je teško, moraš iz takve veze izaći. Koliko god da nekoga voliš ili koliko ti se god ispričava nakon ovakvog ponašanja, nema opravdanja za ostati u takvoj vezi. Veza s nasilnikom nikada nije dobra ideja niti nešto što završava happy endingom.
 

veza Prekid Loše Veze ljubav nije dovoljna vrijeme za prekid situacije