Dečko i cura

Moderna tehnologija drastično nam je izmijenila živote pa možemo reći da nam je olakšala i načine na koji dejtamo.

Iako mislite da je u današnje doba dejtanje komplicirana stvar, moramo vam reći da je u vrijeme naših roditelja bilo još teže i izazovnije.

Sad se zasigurno pitate zašto, a mi ćemo vam nabrojiti šest dobrih razloga zbog kojih ćete shvatiti da je našim roditeljima sve bilo daleko kompliciranije. 

1. Pronalaženje dejtova

Danas imamo aplikacije za upoznavanje, imamo društvene mreže i realno – ne moramo izaći iz kuće da bismo nekog upoznali. Nekad svega toga nije bilo i ljudi su se morali više truditi i više izlaziti da bi nekoga stvarno upoznali.

2. Nije bilo društvenih mreža

Zamislite da s nekim zakažete spoj, a nema interneta niti društvenih mreža. Ne možete ga provjeriti na Instagramu, Facebooku ili TikToku. Shodno time nemate pojma što voli ili ne voli ili ako su vam dogovorili spoj na slijepo – nemate pojma čak niti kako taj frajer izgleda. Danas u par klikova možemo provjeriti bilo koga i već na temelju fotki i objava procijeniti je li taj netko za nas ili nije.

3. Održavanje kontakta i komunikacije

Ok, ako vam se frajer sviđa – danas je to vrlo jednostavno, razmijenit ćete brojeve mobitela i zapratit ćete se na društvenim mrežama. Nekada bi dečko i cura razmijenili brojeve kućnog telefona i ako nisu odmah na spoju dogovorili sljedeći susret i druženje, to je značilo da ćete možda morati zvati na taj kućni i riskirati da vam se javi nečija mama, tata ili sestra.

4. Čeprkanje po prošlosti

Opet, zahvaljujući društvenim mrežama možemo više toga otkriti o partnerovim prošlim vezama. Tko nikad nije na društvenim mrežama provjerio bivšu ljubav svog sadašnjeg dečka, taj jednostavno laže.

5. Roditelji su vrlo rano saznali

Dok danas cure i dečki sami dolaze na dogovoreno mjesto spoja, nekad nije bilo neuobičajeno da dečko dođe po djevojku kako bi je pokupio. Osim toga, roditelji su mogli shvatiti da imate nekoga zahvaljujući telefonskim pozivima.

6. Strpljenje je bila vrlina

I dok je danas sve užurbano, u vrijeme naših roditelja stvari su se odvijale malo usporenije. Kao prvo, za dejtanje ste se morali dobrano potrudili i uopće pronaći osobu, a onda na inovativne načine uspostaviti kontakt s njome. Nekad je bilo normalno da ste u vezi s nekim i da se ne čujete danima (jer nije bilo aplikacija za dopisivanje) i sve je to bilo sasvim uredu i nitko zbog toga nije dramio. 

dejtanje nekad vs dejtanje danas dejtanje u doba naših roditelja kako je izgledalo dejtanje nekad dejtanje prije društvenih mreža

Još vijesti