Slušanje glazbe i pisanje poruka

U moru novih termina za različite ljubavne situacije i kombinacije, tu se našao i pojam „cushioning“. Ako se dosad niste susreli s tim i pitate se što to točno znači, evo objašnjenja.

Dakle, pojam je pomalo nezahvalan za prevođenje s engleskog i doslovce bi značio „jastučenje“, a podrazumijeva da osim partnera s kojim ste u vezi imate i još nekoliko „jastuka“ odnosno frajera s kojima se povremeno dopisujete i flertujete. U principu, razvijate neke odnose i stvarate si rezervu, u slučaju da vam ne uspije odnos s vašim trenutačnim dečkom.

Možda ste dosad to i radile, no mi vam donosimo par razloga zašto biste trebale razmisliti idući puta o svojim postupcima.

1. Nije lijepo prema vašem partneru

Ako se želite zbližiti i upoznati, to nikako ne biste trebali raditi s „figom u džepu“. Za uspjeh u vezi, potreban je angažman s obje strane, iskrenost i otvorena komunikacija. Prestanite se brinuti o mogućim ishodima i o tome što će biti u budućnosti. Pa što i ako vam ne uspije i ako prekinete? Morate li odmah trčati iz veze u vezu ili u neku drugu kombinaciju? Ako vam netko slomi srce, ne možete ga tek tako zamijeniti sljedećim po redu. „Cushioning“ je samo za ljude koji nisu spremni za pravu ljubav.

2. Nije lijepo prema dečkima koje držite kao rezervu

Nikad nemojte raditi drugima ono što ne želite sebi. Kako bi vama bilo da se s nekim dopisujete i polažete nade, a da vas on ima kao rezervnu opciju. Zamislite da taj netko pored sebe ima curu koju smatra boljom i ljepšom, a vas drži tek tako, u slučaju da ima nekog, ako mu veza ne uspije. Pa naravno da biste se osjećale jadno i složit ćete se s nama da takav tretman nitko ne zaslužuje.

3. Ako glavni dečko i rezerva saznaju jedno za drugo…

Ako osoba s kojom ste trenutno u vezi, sazna da ste s nekim drugim razmjenjivali slatke riječi i flertovali, vaš bi odnos mogao postati povijest. Isto tako, ako vaša rezerva shvati da je tek „rezerva“ i ako ima imalo samopoštovanja, prekinut će vaš odnos. Zamislite da vam dečko zaviri u mobitel i vidi sve one poruke koje ste slali. Ako ovo dvoje istodobno saznaju jedno za drugo, mogli biste ih izgubiti oboje. Jednostavno, tko sjedi na dva stolca, riskira da padne.

4. Morat ćete se suočiti sami sa sobom prije ili kasnije

S ovakvim ponašanjem samo pokazujete da nikog iskreno ne volite, jer ako nekog volite, onda ga i poštujete i ne radite iza leđa ovakve podle stvari. U konačnici, prije ili kasnije ćete morati odlučiti i nekog odabrati. Može vam se dogoditi da negdje putem shvatite da vam se više dopada rezerva nego onaj za kojeg ste se borili. U međuvremenu, osjećat ćete mnoštvo stresa i straha da ne budete otkriveni pa se ne ćete moći 100% posvetiti niti jednom odnosu.

 

cushioning kod dejtanja cushioning i dejtanje zašto je cushioning pogrešan zašto je cushioning toksičan rezerva u odnosima rezervni dečko

Još vijesti