Djevojka je tužna zbog dečka

Veza bi trebala biti mjesto sreće i sigurnosti, mjesto gdje se osjećaš voljeno, smireno i gdje se tvoji osjećaji i granice poštuju. No, nažalost, ponekad se dogodi da tvoj dečko počne inzistirati na stvarima koje te čine nesigurnom ili koje jednostavno ne želiš raditi. To može biti teško, ali važno je znati kako se nositi s takvim situacijama kako bi se obranila.

Zaljubljeni par Ne, nemaš prevelika očekivanja u vezi: 12 stvari koje će dečko kojem je stvarno stalo raditi u vezi

Tvoja sreća je najvažnija. Ne ustručavaj se postaviti granice i zahtijevati poštovanje. Ako se osjećaš nezadovoljno ili nesretno u vezi, uvijek imaš pravo na promjenu. Zapamti da zaslužuješ biti voljena i poštovana, bez obzira na sve.

1. Komuniciraj, ali odvažno
Komunikacija je najvažnija u rješavanju ovakvih problema. Otvoreno razgovaraj sa svojim dečkom o svojim osjećajima. Reci mu kako se osjećaš kada te tjera raditi stvari koje ne želiš ili kada prelazi sve granice. Važno je da budete iskreni jedno s drugim i da zajedno pokušate pronaći kompromisno rješenje koje će zadovoljiti oboje. 

via GIPHY


2. Postavi granice i inzistiraj da ih poštuje
Bitno je da postaviš jasne granice i da ih tvoj dečko poštuje. Reci mu što ti je prihvatljivo, a što nije i ne ustručavaj se braniti svoje granice ako se osjećaš nelagodno ili nesigurno. Poštivanje granica u vezi je bitno za očuvanje međusobnog poštovanja i povjerenja.

3. Traži podršku od ljudi kojima vjeruješ
Ako se osjećaš nesigurno ili ne znaš kako dalje, potraži podršku od svojih prijatelja ili obitelji. Ponekad je korisno dobiti objektivno mišljenje izvan veze kako bi bolje razumjela situaciju i dobila potrebnu podršku i savjete.

via GIPHY


4. Razmisli o svojim osjećajima
Duboko se zapitaj zašto te tvoj dečko tjera raditi određene stvari. Jesu li takvi postupci samo neugodni ili ti se čini da prelaze granice tvoje tolerancije? Razumijevanje vlastitih osjećaja pomoći će ti donijeti bolje odluke i osnažiti te da staneš u obranu svojih potreba i želja. Razmisli o tome je li njega uopće briga za tvoje osjećaje, je li ikada pokazao žaljenje kada si mu rekla da te povrijedio?

5. Razmisli o budućnosti veze
Na kraju, razmisli o tome je li ovo ponašanje tvojeg dečka nešto s čime možeš živjeti u dugoročnoj vezi. Ako se situacija ne popravlja i ako se osjećaš nepoštovano ili nesretno, možda je vrijeme da razmotriš svoje opcije i razmisliš o svojoj budućnosti. Važno je znati prepoznati kada je vrijeme za promjenu i da zaslužuješ biti u vezi koja te čini sretnom i ispunjenom.

Prekid veze Nisi sigurna trebaš li prekinuti s dečkom? Ako radi neku od ovih 6 grešaka odgovor je – DA

nezdrava veza kada te dečko tjera trebaš li ostati u vezi nesretna si toksična veza

Još vijesti