Slika nije pronađena

Serija 'Sluškinjina priča' nastala na temelju kultnog romana Margaret Atwood podsjeća nas na važnost ženskih prava u 'zdravom' društvu kroz intimnu priču o jednoj ženi koja živi u totalitarnom društvu – ipak, ne toliko drukčijem od onog u kojem mi živimo.

Prikazuje život u imaginarnoj Republici Gilead, nastaloj na teritoriju današnjih Sjedinjenih Država u bliskoj budućnosti, gdje žene mogu imati vrlo ograničene uloge – mogu biti supruge (moćnika), posluga u kućama bogatih ('Marte'), odgojiteljice podanica ili sluškinje. Sluškinje ne poslužuju – one su, 'hodajuće maternice neplodnih žena moćnih muškaraca' u Gileadu koji je doživio demografsku katastrofu.

Glavna junakinja je Offred (na hrvatskom: Fredova), nazvana po imenu gazde, a glumi ju Elisabeth Moss. Kvalitetu ove Huluove serije prepoznao je stručni žiri Emmyja, koji joj je dodijelio četiri glavne nagrade – za najbolju dramsku seriju, za najbolju glavnu i sporednu glumicu i u kategoriji produkcije i scenarija u rujnu prošle godine. 'Sluškinjina priča' je dobila i dva Zlatna globusa – za najbolju dramsku seriju i za najbolju glumicu u dramskoj seriji.


Zaludjela je i nas – upravo zato jedva čekamo novu sezonu popularne serije koju očekujemo 25. travnja na Huluu pod autorskom palicom Brucea Millera. Ovu informaciju saznali smo nedavno, ali i dobili uvid u sve ono što nova sezona donosi u novom traileru. Izgleda da će biti još mračnija, strašnija i uzbudljivija...

A budući da je jedna od najgledanijih i najviše hvaljenih serija današnjice, sigurni smo da i već imate zacrtani 25. travnja na svojem kalendaru kao jedan od ključnih datuma ove godine. 


Foto: Hulu/YouTube/Instagram

M.Z.

Pročitajte još:

Nova serija o dvoje tinejdžera oduševila – nećeš je moći prestati gledati

Drama, ljubav i moda - prave NOVE ženske serije koje ćeš gledati u 2018.

Nove serije koje moraš pogledati – ove su zaslužile titulu najbolje

trailer the handmaid's tale tv serija Druga sezona dramska serija Sluškinjina priča

Još vijesti