Slika nije pronađena

Nakon što počnemo s prvom epizodom serije, često vrlo brzo završimo s cijelom sezonom. Poslije, grizemo nokte i čekamo sljedeću sezonu. Filmova i serija čija je radnja smještena u srednjoj školi ima na pretek, ali upravo su te serije zanimljive tinejdžerima.

Kada su likovi iz serije srednjoškolci s jednakim školskim, ljubavnim i životnim problemima, lakše se s njima poistovjetiti ako si tinejdžer.

Gledamo ih dok plaču, dok se smiju, dok doživljavaju svoje prve poljupce i dejtove, prva razočaranja. Gledamo kakav je njihov odnos s roditeljima, prijateljima, braćom i sestrama.

Likovi iz serija postaju dio nas, a njihovo okruženje je naš imaginarni dom. Za vrijeme srednje škole gledamo serije primjerene našim godinama. 90-ih godina tinejdžeri su gledali Beverly Hills, desetak godina kasnije došao je Dawson`s Creek, a danas su popularne Slatke male lažljivice i Glee.

Otkrivamo ti koje serije moraš pogledati o srednjoj školi (bit će ti lakše, vjeruj nam):

Gilmoreice (Gilmore Girls)

Rory je tinejdžerica  koja prolazi sve uspone i padove u školi, ali i u životu općenito. Gilmoreice je serija koja će pomoći svima koji gledaju da se ne osjećaju loše na novom mjestu, ako se na njemu nađu. Isto tako u seriji je vrlo istaknut odnos majke i kćeri.



Freaks and Geeks

Ovo je serija s kojom su počele brojne sada slavne face. Tada su svi redom bili tinejdžeri poput Jamesa Franca, Setha Rogena, Jasona Segela, Busy Philipps i dr. Serija prati dvije srednjoškolske klike- `frikove` i štrebere.




Tračerica
(Gossip Girl)

Ovu seriju gledat će cure koje vole modu, ljubavne trokute, dramu, ali i one koje žele pobjeći iz svoje srednjoškolske realnosti u `fancy` realnost. Najozbiljnije, ova serija će otjerati tvoj svaki problem jer ćeš vidjeti da nemaš problema kao likovi u seriji- primjerice, tvoj dečko te neće htjeti mijenjati za hotel.


Zvono kao spas (Saved by the Bell)

Ovu seriju je sigurno voljela tvoja teta od 35 godina, ali vjeruj nam- serija drži vodu i danas. Vrlo je humoristična i bavi se tipičnim srednjoškolskim problemima. Radnja prati živote 6 učenika iz škole Bayside High School. Ta škola u potpunosti je ista kao i tvoja.


Glee

U ovoj seriji svi plešu i pjevaju! Likovi su uvijek veseli i nasmijani i naočigled prestari da glume srednjoškolce, ali nema veze. Bitno je da serija pršti od veselja i obrade pjesama na sasvim drukčiji način.


Tree Hill (One Tree Hill)

Serija koja je počela prije 12 godina, a završila tek prije 3 godine, kroz generacije je osvojila mnoge. U ovoj seriji se proslavio Chad Michael Murray. Tree Hill je mješavina prijateljstva, ljubavi, suosjećanja i odrastanja.



Slatke male lažljivice (Pretty Little Liars)

Ovdje ne treba puno objašnjenja. Ovo je trenutno jedna od najpopularnijih tinejdžerskih serija. Stoga...daljinski u ruke!



Izvor: seventeen.com

I.P.

Pročitajte još:

S ekrana ravno u srce: Ljubavne lekcije koje su nas naučile naše omiljene serije

Gledanje serija može vam uništiti život

Glumci koji mrze uloge koje su ih proslavile


serije serije i školi

Još vijesti