Slika nije pronađena

Sudjelovanje u nekima od najpoznatijih reality emisija za neke se zvijezde pokazalo kao jako dobra odluka, jer su im upravo ti nastupi i pobjede omogućili siguran ulaz u svijet slavnih.

Nakon što su žiri i publiku osvojili svojim darom i upornošću, pružila im se prilika da svoj talent predstave i široj publici, a neki su to stvarno dobro iskoristili kako bi započeli s uistinu sjajnim i uspješnim karijerama.

Ako ste i sami fanovi emisija kao što su 'X Factor' ili 'American Idol' možda ste i bodrili ove zvijezde od samog početka, a kako bi se malo podsjetili njihovih prvih zvjezdanih koraka, donosimo vam par popularnih imena koja svoju slavu duguju upravo debiju u najpoznatijim reality glazbenim emisijama na svijetu:

Kelly Clarkson

Mlada Teksašanka pobjednica je prve sezone showa 'American Idol' iz 2002. godine. Kelly je žiri brzo osvojila svojim snažnim vokalom, a nije izostala ni podrška publike, koja je oduševljeno pozdravila i njezin prvi album 'Thankful'.

Za svoje glazbeno umijeće Kelly je nagrađena i s dva Grammyja, a trenutačno je vrhove mnogih top ljestvica zaposjeo njezin novi singl 'People Like Us'.

Leona Lewis

Britanska pop pjevačica 2006. godine pobijedila je u trećem izdanju reality showa X Factor.

Nakon toga, s hit singlom 'Bleeding Love' osvojila je mnoge fanove diljem svijeta, a njezin snažan i emotivni vokal definitivno je zaslužan što se Leona, još i za vrijeme natjecanja u showu, brzo istaknula.

Carrie Underwood

Ova djevojka postala je slavna nakon pobjede u četvrtoj sezoni showa 'American Idol' 2005. godine. Danas se Carrie može pohvaliti s nekoliko Grammy nagrada, kao i s mnogim hitovima poput 'Before He Cheats', 'Last Name' i 'I Told You So'.

Jordin Sparks

Mlada glumica i pjevačica postala je poznata nakon što je pobijedila u šestoj sezoni showa 'American Idol', a kako je tada imala samo sedamnaest godina, ona je i najmlađa pobjednica u cijeloj povijesti te emisije. Nakon tog uspjeha Jordin je izdala dva albuma, a među njene najpoznatije hitove svakako spada 'No Air'.

One Direction

Dečki Niall, Zayn, Liam, Harry i Louis nisu se kao pojedinci uspjeli probiti u sedmoj sezoni showa X Factor, ali nakon što su udružili snage, osvojili su treće mjesto, koje im je donijelo i ugovor za prvi studijski album.

Ubrzo nakon toga osvojili su i vrhove top lista hitovima poput 'What Makes You Beautiful' i 'Live While We're Young', a dečki su i prvi britanski sastav u povijesti koji se na vrh Billboardove ljestvice popeo s debitantskim albumom.

Sonja Curi
Foto: Getty

zvijezde reality