Slika nije pronađena

Proteklog smo vikenda saznali kojom će nas pjesmom Nina Badrić predstavljati na Eurosongu. Mnogi su odmah zapljeskali izboru, dok drugi smatraju kako opet - nemamo šanse. Radi se o pjesmi 'Nebo'.

Iako smo do sada naviknuli da 'Dora', odnosno izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije traje po tri večeri u kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji, ova, dvadeseta Dora bila je puno kraća, ali zato, po mnogima, puno zanimljivija verzija najvećeg trash showa. I, ne zaboravimo, ušteđeno je puno novca.

Uz Ninu u jednosatnom su showu sudjelovali i tinejdžerima dobro znani Step by Step i Atomic Dance Factory iz showa Supertalent. Uz njih, Nininu su večer uveličali i Emilija Kokić koja je publiku zajedno s Ninom razdrmala pjesmama 'Rock me baby' i 'Ja sam vlak', a nakon toga su uslijedili Hari Varešanović, Kaliopi, Nina Radojčić i Maya Sar, a sve u ritmu balada. Baladni ugođaj doveo je i do finala večeri u kojem smo saznali kojom će nas pjesmom Nina predstavljati na Eurosongu u Azerbajdžanu. Čak i oni kojima se pjesma nije svidjela oduševio je Ninin nastup te cjelokupna koreografija.

Inače, nije neobično da se na ovakav način biraju pjevači za Eurosong, odnosno da nema nekog velikog predatjecanja na kojem se bira izvođač već se unaprijed zna tko će to biti. Primjerice, tako je Crna Gora također unaprijed odredila da će je ove godine na Eurosongu predstavljati njihov najpoznatiji glazbenik, Rambo Amadeus, Makedonija se također odlučila za kod njih superpopularnu Kaliopi, dok se Bosna i Hercegovina odlučila za Mayu Sar.

Nina se nada ulasku u finale...

Nina je nakon showa izjavila kako se nada da će dostojno predstaviti Hrvatsku u svibnju u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana te da se nada da će nas odvesti u finale. Nakon prošlogodišnjeg debakla s Dariom Knez ovo mnogi zasigurno priželjkuju i došlo bi kao melen na ranu.

Ukoliko se uspije napraviti dobar prijevod, pjesma će biti otpjevana na engleskom, a ako to ipak ne uspije, ostat će na hrvatskom jeziku.

Inače, zanimljivo je da je u anketi na stranici Eurosong.hr pjesma 'Nebo' dobila 32 posto glasova kao izbor za Euroviziju, a najviše, odnosno 52 posto glasova dobila je pjesma 'Sanjam da smo skupa mi'.

Što vi mislite? Ima li Nina šanse plasirati se u finale i možda čak među prvih deset ili ćemo, kao već niz godina unazad ostati u predvorju ovoj najvećeg glazbenog natjecanja na svijetu?

N.LJ.J.

Foto: eurosong.hr, photoxpress.com

Nina Badrić nebo eurosong, eurosong 2023

Još vijesti