Slika nije pronađena

Kada slušamo alternativniju glazbu poput rocka, punka ili indiea tada nećemo slušati ono što se pušta na Narodnom radiju ili CMC-u, a i u Hrvatskoj se kriju mladi biseri koji su upravo čista suprotnost od Severine.

Drago nam je da izbor alternativne glazbe na našem području postoji, a sada je vrijeme da saznate tko su ti mladi pjevači za koje možda niste ni čuli:

Antonela Doko

Riječanka Antonela prvi put se na sceni pojavila prije tri godine, a javnost ju je zapazila tek 2014.  kada je izbacila pjesmu Volim te. Pjesma je zapravo cover Možda dogodine koju izvode popularni Prljavci. Prošle godine, Antonela je dobila nagradu Moj prvi Music Pub za najbolju mladu pjevačicu koju joj je uručio glazbeni urednik i voditelj Zlatko Turkalj u ime njegove glazbene emisije na Hrvatskom radiju.
Proleter

Neki će reći da je bend Proleter dokaz da u Hrvatskoj i dalje živi punk. Mladi bend čine Luka, Antonio i Tin, a najstariji od njih ima tek 23 godine. Nastali su 2011. i nastupali po brojnim zagrebačkim klubovima. Njihove najpopularnije pjesme su Predrasude i Nije pivo krivo. Dečki kažu da su na njihovu glazbu utjecali punkeri iz 80-ih i 90-ih.


Marin Jurić- Čivro

Čivru znaju svi koji su pratili show The Voice gdje je on pokazao svoje glazbeno umijeće te progurao rock kao svoju mjuzu. Čivro je bio jedan od finalista showa, a s pjevačem Vatre Ivanom Dečakom radi brojne glazbene projekte. Mladi roker je inače iz Virovitice baš kao i Dečak, a javnosti se predstavio pjesmom Dobro jutro svima.


Lucija Ćustić- Luce

Luce su već prozvali hrvatskom verzijom Adele, ali za nju su i mnogi već čuli. Dok ju jedni uspoređuju s Adele, drugi ju poistovjećuju s Tracy Chapman, Luce i dalje stvara svoju mjuzu i želi da ju se doživljava kao Luce te da ju se ne uspoređuje ni sa kim. Prije nekoliko godina učestvovala je u showu Hrvatska traži zvijezdu, a njen talent je prepoznao Luka Nižetić koji joj je režirao prvi spot.


Seven Mouldy Figs

Ovaj bend svira rock i pravi su zagrebački bend. Grupu čine samo djevojke redom raspoređene na instrumente i vokale. Zanimljivo je što svim curama iz benda ime počinje slovom L (Laura M., Laura N. i Lucija), a s radom su počele 2012. Nažalost, o ovim curama mediji ne pišu, a one su poznate i izvan Hrvatske.


Ines Huskić Yness

Ines su brojni upoznali prije nekoliko godina kada je bila jedna od finalistica u showu Hrvatska traži zvijezdu, a mnogi ju i danas nazivaju hrvatskom J.Lo. Osim toga, Ines je obradila pjesmu Gecko nizozemskog DJ-a Olivera Heldensa. Obradu je poslušao i sam DJ te ju pohvalio na Twitteru.Dino Purić

Pjevač je još jedan od sudionika u showu The Voice te se slobodno može reći da je show jako uspješan jer je polučio brojne mlade i talentirane ljude. Krajem prošle godine Dino je izbacio svoj singl Prazna pitanja.


Matija Cvek

Matija je pažnost javnosti privukao prije nekoliko godina izbašivši singlove, a njegova najpoznatija autorska pjesma je Potraži me u jeseni. Pjevač se prije igrao nogomet u klubu NK Inter- Zaprešić, ali je godinama radio na svojim pjevačkim sposobnostima s profesoricom pjevanja.
mladi pjevači mladi pjevači u hrvatskoj alternativna glazba pjevaci

Još vijesti