Slika nije pronađena

Ovaj tjedan uspjeli smo 'ukrasti' Filipu Dizdaru nekoliko dragocjenih minuta i napraviti kratki intervju. Pitali smo ga o njegovoj glazbi i karijeri, curama... provjerite!

Nedavno si objavio album „I dalje sanjam“. Kakav je osjećaj izdati svoj prvi album?

Osjećaj je jako dobar. Puno rada i ljubavi je uloženo u taj album kroz zadnje tri godine i sretan sam što ga konačno mogu podijeliti sa svojom publikom.

Koju pjesmu bi izdvojio kao najdražu i zašto?

Najdraža pjesma s albuma mi je „Pisano dahom“. Uz samo pjevanje jako ju volim svirati i sigurno ću u skorijoj budućnosti napraviti akustik verziju te pjesme. Kao i ostale pjesme i ona ima svoju pozadinsku priču koja mi je osobno jako bliska i samim time pjesma mi ima veče značenje.

Kada i kako si uopće shvatio da želiš biti pjevač?

Još u osnovnoj školi kad sam znao po cijele dane biti u sobi i pjevati pjesme s najdražih albuma.

Osim što se baviš pjevanjem, režirao si spotove Luki Nižetiću, Maji Šuput, Ivani Kindl i drugima. Otkud ljubav prema režiranju?

Oduvijek sam bio vizualan tip i bavio se fotografijom a u cijelu priču o režiji sam upao slučajno. Kad sam snimio prvi singl „Sunce“ još prije skoro četiri godine uz pomoć prijatelja sam snimio i spot. On je ispao super i napravili smo još jedan i tad je krenulo. Prvo me angažirala Teška Industrija da im radim video, a nakon njih pozivi su krenuli. Trenutno brojim preko 80 spotova iz svoje režije i svakim danom nove suradnje sklapam.

Tvoja kuća se sigurno uvijek orila od pjesme budući ste i ti i sestra Natali glazbenici?

S tim se moram složiti, naša kuća je bila daleko najglasnija u susjedstvu. Srećom odrastao sam u kući, a ne u zgradi pa sam mogao biti glasan koliko sam htio i kad sam htio bez da mi netko sruši vrata.

Kako se slažeš sa starijom sestrom?

Kad smo bili mlađi često smo se znali posvađati, ali sad kada smo stariji sve se bolje slažemo i trenutno smo u super odnosu.

U spotu „Bolje da ostaneš sama“ imaš posla sa nešto agresivnijom djevojkom. Voliš li takve cure i inače? Ako ne, kakve te privlače?

Hehe, pa agresiju da me cura opali palicom po glavi baš i ne volim. Privlače me opuštene cure sa smislom za humor.

Imaš li trenutno curu?

Imam, već sam 4 godine u vezi s Anom Perduv i ne mogu se požaliti.


Otkrij nam svoje hobije i mjesta gdje izlaziš kako bi te obožavateljice mogle lakše pronaći!

U zadnje vrijeme rijeđe izlazim jer sam jako zauzet s poslom, ali kad izađem najčešće me mogu sresti u klubu Pepermint ili na nekoj od budućih svirki.


Gdje bismo uskoro mogli doći i gledati tvoj live nastup? Kakvi su planovi s koncertima?

U petak 27.12. nastupam u Zadru na trgu Pet bunara pa tko bude bio u blizini neka navrati, više detalja o tom i budućim nastupima možete doznati na mojoj facebook stranici.

I.N.
Foto: Facebook

Filip Dizdar intervju

Još vijesti