Slika nije pronađena

Hrvatska radiotelevizija donijela je odluku kako neće sudjelovati na slijedećem Eurosongu, što u konačnici znači – 2014. godine Hrvatska neće imati svog predstavnika na ovom glazbenom natjecanju.

U svom priopćenju HRT je izvjestio i kako će naknadno odlučiti o prijenosu finalne večeri Eurosonga, ovisno o interesu javnosti.

Prošle godine Hrvatsku je predstavljala Klapa s mora koja se nije uspjela plasirati u finale, a slično su prolazili i ostali naši predstavnici posljednjih godina.

Kao javni rtv servis, HRT osobito vodi računa o tome da se sredstva pristojbe troše na što učinkovitiji način. HRT ima u vidu tešku gospodarsku situaciju te vodi računa i o kritikama javnosti o financijskoj opravdanosti nastupa. Imajući u vidu kako ova odluka kod dijela naših gledatelja možda neće naići na odobravanje, HRT je i u svjetlu slabijih plasmana hrvatskih natjecatelja na Eurosongu posljednjih godina ipak odlučio uzeti pauzu od nastupa. Hrvatskoj radioteleviziji kao organizatoru natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika na Eurosongu u interesu je odabrati pjesmu i izvođača koji će zauzeti što viši plasman, te će do odluke o eventualnom povratku na Eurosong svoje kreativne potencijale usmjeriti u tom pravcu. Odluku o privremenom neodlasku na Eurosong već su ranije donijele i neke druge države Europe, poglavito one pogođene gospodarskom krizom i  recesijom – stoji u priopćenju HRT-a.

eurosong Hrvatska Natjecanje