Slika nije pronađena

Da svjetskom glazbom ne vladaju samo američke pop zvijezde dokazuju ove mlade i uspješne djevojke, koje su nas već odavno osvojile svojim glasom, pjesmama i uistinu velikim talentom.

Osim što sve dolaze s Otoka, neke od njih poznaju se još od školskih klupa, a tko to sve u glazbi ponosno brani britanske boje, saznajte zajedno s nama:

Emeli Sande

Ova uspješna glazbenica rođena je u Škotskoj, a svoju prvu pjesmu napisala je sa samo jedanaest godina. Nakon što je 2009. godine u suradnji s reperom Chipmunkom debitirala na britanskoj top ljestvici s pjesmom 'Diamond Rings', započela je rad na svom prvom albumu.

Tako je 2011. godine izašao 'Our Version of Events' , koji je Emeli vinuo u sam vrh britanske glazbene scene i na kojem se nalaze mnogi hit singlovi kao što su 'Daddy' i 'Read All About It'.

Osim što je poznata po svom raskošnom glasu i posebnoj interpretaciji, Emeli je i vrlo nadarena kada je u pitanju pisanje pjesama, pa je tako dosad surađivala s brojnim poznatim umjetnicima poput Alicie Keyes, Rihanne i Leone Lewis.

Pixie Lott

Poznata i pod imenom Victoria Louise, ova mlada djevojka je još kao tinejdžerica pjevala prateće vokale brojnim zvijezdama, a kada je 2009. godine izašao njezin prvi singl 'Mama Do (Uh Oh, Uh Oh)', Pixie je u trenu zasjela na vrhove top ljestvica.

Veliki uspjeh postigla je i sa svojim drugim albumom, koji nosi naziv 'Young Foolish Happy', na kojem je surađivala s poznatim imenima kao što su John Legend i Stevie Wonder, a krajem ove godine očekuje se i izlazak njezinog trećeg studijskog albuma.

Duffy

Amie Ann Duffy očarala je svijet svojim prvim albumom, koji je izašao 2008. godine te nosi naziv 'Rockferry'. Kako je brzo dosegao platinastu nakladu, album je postao popularan diljem svijeta zahvaljujući hitovima 'Mercy' i 'Warwick Avenue', a Duffy je njime osvojila i nagradu Grammy.

Godine 2010. izašao je njezin drugi album 'Endlessly', s kojeg je najveći uspjeh postigao singl 'Well Well Well', nakon čega je Duffy najavila da će se na par godina povući iz svijeta glazbe, ostavljajući tako fanove u iščekivanju svog trećeg studijskog uratka.

Jessie J

Dok i sama nije postala slavna Jessie je pisala pjesme za mnoge popularne izvođače, kao što je Miley Cyrus, a kada je 2011. godine izašao njezin prvi studijski album 'Who You Are', nije više bilo sumnje da će i sama uskoro krenuti sličnim putem.

Osim po dobrim pjesmama, Jessie je poznata i po svom osebujnom stilu te načinu izvođenja, a često u javnosti istupa i kako bi otvoreno govorila o svojoj biseksualnosti te kako bi podržala razne dobrotvorne akcije. Na jednoj od njih je kako bi pomogla sakupiti sredstva čak i obrijala glavu, ustvrdivši da su takvi ciljevi i više nego vrijedni njezine kose.

Adele

Adele Laurie Blue Adkins vrlo je rano otkrila svoju strast prema glazbi, a posebno su je privukle velike jazz dive, poput Ette James i Elle Fitzgerald. Slušajući njihove pjesme, Adele je započela vježbati i vlastiti glas, pa je nakon završene srednje umjetničke škole, koju je pohađala zajedno s Jessie J i Leonom Lewis, započela snimati demo pjesme, nadajući se da će je netko zapaziti. To se i dogodilo, a 2008. godine izašao je njezin album '19', koji je oduševio kritiku te Adele osigurao razne glazbene nagrade.

Godine 2011. svijetlo dana ugledao je njezin drugi album '21', a singlovi poput 'Someone Like You' i 'Set Fire to the Rain' jednostavno su osvojili obožavatelje diljem svijeta te zabilježili rekordnu prodaju te mladu pjevačicu vinuli u sam vrh glazbene industrije.

Iako je najavljeno da Adele radi na svom trećem albumu, pjevačica je trenutačno zaokupljena majčinstvom te je izjavila kako će se vratiti onda kada bude imala o nečemu pjevati, za što se svi nadaju da će biti vrlo brzo.

Sonja Curi
Foto: Sxc.hu

velika britanija glazba Adele