Slika nije pronađena

Ako ste raspoloženi za romantični film s elementima fantazije, ne morate gledati Sumrak po stoti put. U nastavku donosimo popis filmova koje morate pogledati ako ste fanovi Sumrak sage.

Sumrak saga nije prvi serijal filmova u kojem je u centru zbivanja paranormalna romansa, ali je svakako najpopularniji. Svi su čuli za priču o vampiru Edwardu i običnoj djevojci Belli koji se upuštaju u kompliciranu i opasnu romansu. Nakon četiri romana i pet filmova, ova ljubavna priča pridobila je milijune zaluđenih fanova diljem svijeta, a žanr paranormalne romanse ponovno je zaživio. Ako ste i vi obožavatelji 'Sumraka', donosimo vam osam sličnih filmova koje ćete obožavati.

1.Divna stvorenja (2013.)

Film prati tinejdžericu Lenu Duchannes koja ima čarobne moći i često se seli iz jedne škole u drugu. U novoj školi upoznaje Ethana Watea s kojim se upušta u zabranjenu romansu. Radnja filma neodoljivo podsjeća na Sumrak, što znači da je će fanovi sage o Edwardu i Belli obožavati i priču o Ethanu i Leni.

2.Zvijer (2011.)

Ova moderna verzija klasične bajke 'Ljepotica i zvijer' prati tinejdžera iz New Yorka koji je začaran u čudovište kako bi pronašao pravu ljubav. U ovoj interpretaciji popularne bajke ljepoticu glumi Vanessa Hudgens, a u filmu ćete naići na mnoga druga poznata lica poput Dakote Johnson, Mary-Kate Olsen i Neila Patricka Harrisa.

3.Vampirska akademija (2014.)

Rose Hathaway je Damphir: polu-čovjek, polu-vampir koja se sa svojom BFF vampiricom Lissom vraća u Vampirsku akademiju. Pri povratku shvaćaju kako se u školi sprema nešto opasno i moraju tome stati na kraj prije nego što cijeli svijet bude u opasnosti.

4.Topla tijela (2013.)

Nakon što zombi apokalipsa izbriše skoro svako ljudsko biće na zemlji, zombi po imenu R spasi život djevojke Julie i zaljubi se u nju. Njihova neobična veza navede ih na razmišljanje o mogućim načinima da se zombiji ponovno pretvore u ljude. Ovaj film će vas istovremeno nasmijati i raznježiti.

5.Besmrtna ljubav (2002.)

Djevojka Winnie upoznaje Jessija s kojim započinje romansu. Ta ljubavna priča dobiva preokret kada Winnie sazna da je Jessie besmrtan. Winnie tada mora odlučiti hoće li se odreći svojeg normalnog ljudskog života kako bi zauvijek bila s voljenim čovjekom.

6.Krv i čokolada (2007.)

Radnja filma odvija se oko djevojke Vivian. Vivian je vukodlak i njena obitelj joj je dogovorila brak s vođom njihovog čopora, Gabrielom. No, situacija se zakomplicira kada Vivian se zaljubi u Aidena, koji je ljudsko biće.  

7.Awaken (2012.)

Film prati Alexa i Rachel koji započnu romansu, ali njihova ljubavna priča naglo završava kada Rachel umre u prometnoj nesreći. No, kada Alex spava, ima vrlo realistične snove o Rachel zbog kojih se opet iznova zaljubljuje u nju. Ovaj neobični preokret u priči natjerat će vas da vlastite snove gledate na potpuno drugačiji način.

8.Crvenkapica (2011.)

Ne brinite, ne radi se o priči koju ste slušali kao mali i koju već znate napamet. Riječ je o filmu koji je malo preokrenuo radnju klasične bajke. Kada joj roditelji dogovore brak s bogatim muškarcem u kojeg nije zaljubljena, Valerie (Crvenkapica) odluči pobjeći s  Peterom, dečkom kojeg voli. No, kada opasni vuk ubije njenu sestru, na površinu isplivaju tajne koje dokazuju kako Valerie ipak ne zna sve o Peteru. Redatelj 'Sumraka' režirao je i ovu uzbudljivu priču, stoga vjerujte da je zabava zagarantirana.  

Foto: IMDB/ YouTube

M.B.
 
Pogledajte još:

Kristen Stewart nije trebala biti Bella, a ni Robert Pattinson Edward? Evo tko je skoro imao glavne 'Sumrak' uloge

Sumrak saga ove godine dobiva novi nastavak nakon godina i godina čekanja – zna se i o čemu će biti!

Put po svijetu iz vlastitog kreveta: 9 filmova uz koje ćeš se osjećati kao da si negdje drugdje

Paranormalno Filmovi lista romantično lista filmova

Još vijesti