Slika nije pronađena
Posljednji dani veljače u Zagreb donose niz dokumentarnih priča iz cijeloga svijeta, a kao i prijašnjih godina u sklopu festivala ZagrebDox moći ćete pogledati i filmove koji se bave tinejdžerima i raznim problemima koje doživljavaju: o odnosima u obitelji, utjecaju interneta i novih medija na odrastanje, zaljubljivanju, nevinosti i prvim seksualnim iskustvima.

Donosimo nekoliko najzanimljivijih naslova!

Jeste li čuli za ovisnost o internetu? Kina je prva država koja je tu pojavu proglasila kliničkim poremećajem! Američki film Ovisnik o internetu autorica Shosh Shlame i Hille Medalie donosi priče triju tinejdžera koji se reprogramiraju u rehabilitacijskom centru u Pekingu.

Neobična priča o ženskoj nevinosti stiže u američkom filmu Kako izgubiti nevinost redateljice Therese Shechter. Taj urnebesan, nevjerojatan i povremeno uznemirujući dokumentarac uz autoričinu priču o gubitku nevinosti istražuje i neprekinutu vrijednost nevinosti – tog “dragocjenog dara” – u hiperseksualiziranom društvu.

U obitelj uzgajivača koza na američkom jugu smješten je dokumentarac Zaustavi otkucaje srca Roberta Minervinija. Glavni lik je mlada Sara koja odrasta u pobožnoj obitelji i koju odgajaju da čuva svoju emocionalnu i tjelesnu čistoću do braka. No sve se promijeni kada upozna mladog jahača bikova i počne preispitivati jedini način života koji je poznavala.

Domaći predstavnik u programu Teen Dox film je Borba poznatog televizijskog voditelja i novinara Tomislava Jelinčića. Riječ je o još jednoj sportskoj priči, i to zagrebačke maturantice koja trenira tajlandski boks ali se u Hrvatskoj nema protiv koga boriti. Učeći za maturu i upis na fakultet, sve napore i misli polaže u pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u Portugalu gdje je konačno očekuju protivnice.

U dugometražnoj kategoriji nude se još naslovi: Korijeni i krila o odnosu oca i kćeri, Leti lagano, leti visoko o mladoj boksačici Indijki, a u kratkometražnoj ponudi možete pogledati filmove “Crveni tepih”, “Kraljica”, “Urlik na Flogsti”, “Otvorenih očiju” i Poljupce.

Cijena ulaznice za filmove iz programa TeenDox iznosi 15 kuna.

dokumentarni filmovi teen dox

Još vijesti