Slika nije pronađena

Iz dana u dan i mjeseca u mjesec na malim nas ekranima nasmijavaju epizode serije 'Dva i pol muškarca'. I dok u Sjedinjenim Državama već prate desetu sezonu serije, mi smo još uvijek 'zapeli' negdje na sredini.

No, kako bilo, očito je da mladi glumac kojeg igra bedastog, ali simpatičnog Jakea, Angus T. Jones raste pred TV kamerama. Upoznali smo ga kao još sasvim malog dječaka, osmogodišnjaka, a sada je već tinejdžer. Osim toga, Angus zarađuje više no ijedna druga mlada TV zvijezda, a od njegovog honorara za samo jednu epizodu zavrtjet će vam se pred očima! Naime, Angus je 8. listopada napunio 19 godina, a već dvije godine po epizodi zarađuje 300,000 dolara plus bonus od 500,000 dolara za pjevačke dionice!

Evo još nekih činjenica iz Jakeovog, ovaj Angusovog života:

Rođen je u Austinu u Teksasu, a kada je imao četiri godine s roditeljima se preselio u Los Angeles. U glumačke je vode dospio sasvim slučajno jer mu je to mama predložila kao dobar način zarade za odlazak na fakultet. Iako Jakea glumi već 11 godina, ide u školu i odličan je učenik te doista planira upisati fakultet, no nije siguran da se cijeli život želi baviti glumom.


  1. Producentima 'Dva i pol muškarca' bio je prvi izbor za ulogu Jakea jer su ga vidjeli u filmu 'The Rookie' s Dennisom Quaidom te ih je oduševio. Također, kažu i da se Angus odmah svidio i svim ostalim glumcima u seriji.
  2. Počeo je glumiti s četiri godine u raznim TV reklamama, a već sa šest godina dobio je ulogu u filmu 'See Spot Run'.
  3. Ima mlađeg brata koji se zove Otto, a zanimljivo je da mu je rođak Christopher Masterson koji igra Francisa u seriji 'Malcolm u sredini'.
  4. Jedan od glumačkih uzora mu je Jack Black, poznati komičar.
  5. Visok je 1,78 m.
  6. U slobodno vrijeme voli igrati igrice 'Call of Duty: World at War' i 'Rock Band 2' te ima neobičan hobi – skuplja čarape i kape koje na sebi imaju znak propelera.
  7. Prošle je godine Charlie Sheen, koji igra Jakeovog strica, dobio otkaz iz serije zbog problema s alkoholom i sličnim opijatima te je na njegovo mjesto došao Ashton Kutcher. Angus kaže da je još uvijek u dobrim odnosima s Charlijem te da se povremeno čuju i kako se nada da će ostati prijatelji.


  1. Bavi se humanitarnim radom pa tako podupire jednu organizaciju koja se bori protiv zlostavljanja među djecom, potom organizaciju koja se brine za zanemarenu i odbačenu djecu, dječje bolnice i slično.
  2. Dobio je niz nagrada za ulogu Jakea.
  3. Kaže da mu je pomalo neugodno izgovarati neke od rečenica u 'Dva i pol muškarca' otkad je tinejdžer jer mu se čini da izgovara nešto što bi inače odrasli trebali reći, a ne on.

Za kraj pogledajte odrastanje Angusa T. Jonesa pred TV kamerama:

N.LJ.J.

dva i pol muškarca angusa t. jones

Još vijesti