Slika nije pronađena

Ovi filmovi nisu najnovijeg izdanja, ali su jako poznati svima! Razlog tome je kvaliteta i originalnost priča o najstrašnijoj noći u godini – Noći Vještica.

S obzirom na Covid-19 situaciju, nismo sigurni hoćete li moći ove godine Halloween provesti u izlasku pod zastrašujućim maskama. Upravo zbog toga donosimo listu filmova koje morate pogledati ako neće biti u mogućnosti izaći van! 13 raznovrsnih filmova, različitih radnji ili priča, ali svi imaju nešto zajedničko – napravljeni su povodom Noći Vještica.  

1.Ghostbusters

Ghostbusters je komedija također iz osamdesetih godina prošlog stoljeća gdje se radi o četvorici znanstvenika koji hvataju duhove po New Yorku.

2.Addams Family

Ovo je vrlo specifičan, ali zanimljiv animirani film u kojem se spominje puno crnog humora, zato je žanr ovog filma upravo komedija. Radi se o mračnim i strašnim likovima koji bez obzira na zastrašenost predstavljaju skladnu obitelj.

3.Young Frankenstein

Ovaj film je prava horor-komedija iz 1974. godine. Glavni lik glumi potomka Frankensteina i predstavlja se kao strašno čudovište koje je oživljeno iz mrtvih. Režirao ga je Mel Brooks koji je poznat po tome da zna napraviti zaista pravu filmsku parodiju.

4.Beetlejuice

Beetlejuice je još jedna horor medija koja je osvojila Oscar. Oscar je osvojila zbog radnje o duhovima koji su iz kuće na komičan način pokušali izbaciti antipatične žive ljude. Film je režirao Tim Burton.

5.Hocus Pocus

Hocus Pocus je klasik iz 1993. koji posjeduje čak tri filmska žanra: horo, komedija i sci-fi. Tri vještice su glavni likovi ovog filma i one su izrekle kletvu kojom, kada se ona dogodi, one će oživjeti. Prvog studenog se njihova kletva zaista ostvarila i one se vraćaju jače nego ikada!

6.Halloweentown

Glavni lik ovog filma je Marnie koja je prvotno bila oduševljena saznanjem da je vještica. Naposljetku, odlazi u 'Začarani grad' gdje saznaje da tamo vlada veće zlo od očekivanog. Zbog toga, odlučuje ući u borbu protiv tog zla.

7.Casper

Animirani film Casper u kojem se radi o duhu Casperu koji više od svega želi pronaći svoje prijatelje. U tome ga sprječavaju njegovi ujaci Dugonja, Smrdljivko i Debeljko i samim tim ih se sve želi istjerati van iz napuštene vile u kojoj stanuju.

8.Monsterhouse

Monsterhouse je dječji animirani film režiran od strane Gil Kenana. Radi se o susjedstvu koje je bilo napadnuto i terorizirano od strane uklete kuće u noći Halloweena.

9.The Witches

'The Witches' je sci-fi film napravljen po istoimenoj knjizi. Radi se o zlim vješticama koje su prikazane kao obične žene, ali su ubijale djecu. Da bi bili sigurniji i spriječili vještice od ubojstava, jedna baka i njen unuk su odlučili stati njihovim zlim postupcima na kraj.

10.Haunted Mansion

Horor američki film govori o gradiću Arkhamu koji je bio jeziv i opustošen. Unutar tog gradića nalazi se jezika kuća nekadašnjeg stanovnika koji je objavljivao kletve crne magije. Mještani su u strahu da se duh tog stanovnika nikada ne vrati, međutim on se nakon stotinjak godina kasnije vraća i ostvaruje svoju kletvu.

11.Lady in White

'The Lady in White' je djevojka u bijeloj haljini čiji duh preplaši dječaka i počinje ga uhoditi zajedno s duhom njezinog pravog ubojice. Navode ga u staru kuću gdje živi žena u bijelom i tada dječak shvaća da je njezina ubojica zapravo njemu vrlo bliska osoba.

12.Halloween

Radi se o američkom niskobudžetnom hororu čija se radnja događa na noć vještica. Tu noć jedan dječak ubija svoju sestru nožem te ga odvode na psihijatriju. On od tamo bježi u svoje rodno mjesto te i dalje nastavlja ubijati ljude, no pojedinci ga pokušavaju spriječiti u tom činu.

13.The Nightmare before Christmas

Radi se o animiranom filmu iz 1993. godine koji je sniman vrlo zanimljivom i teškom tehnikom, a radi se o stop animaciji. Osim odlične tehnike snimanja, radnja filma je dinamična jer se radi o 'Gradu noći vještica' koji žele prekinuti slavlje Noći vještica novim blagdanom – Božićem.

Foto: Imdb/ YouTube

Petra Sokolić

Pogledajte još:

[HOROSKOP] Savršeni horori za svaki znak zodijaka – gađaju ravno u srž vaših strahova!

Nemoj suditi ljude po izgledu! 8 lekcija o životu koje nas je naučila 'Plavuša s Harvarda'

Najbolji filmski poljupci: Ovo su scene koje su ostale zapamćene i o kakvim poljupcima maštamo

Filmovi horor komedija lista halloween noć vještica zabavno

Još vijesti