Slika nije pronađena

Popularna tinejdžerska serija Glee konačno stiže i na domaće TV ekrane! U petak 11. veljače Hrvatska televizija počinje s prikazivanjem ove uspješne i višestruko nagrađivane serije.

Radnja prati optimističnog srednjoškolskog profesora koji pokušava oformiti školski show zbor, tzv. glee club, i potaknuti tu raznoliku skupinu izvođača da dospiju na najprestižnije državno natjecanje. Glee klub u srednjoj školi McKinley nekada je bio među vrhunskim zborovima, ali tijekom godina, zbog niza skandala, klub se pretvorio u utočište za one koji se ne mogu nigdje uklopiti i za one koji su izopćeni iz srednjoškolskog društva.

Willova posljednja nada su jedina dva prava talenta - Rachel Berry (Lea Michele), perfekcionistica nagle naravi koja je uvjerena da će se preko tog zbora probiti do zvijezda, i Finn Hudson (Cory Monteith), zgodni i popularni sportaš sjajnoga glasa.

Will je spreman učiniti sve kako bi zbor ponovno bio vrhunski, bez obzira na to što svi oko njega misle da je lud...

Ogromna popularnost

Serija je u kratkom vremenu postigla iznimnu popularnost u SAD-u i širom svijeta, a na nedavnoj dodjeli Zlatnih Globusa osvojila je čak tri nagrade - najbolja serija u kategoriji komedije ili mjuzikla, Jane Lynch nagrađena je za najbolju sporednu žensku ulogu, a Chris Colfer za najbolju mušku sporednu ulogu.

Pjesme iz serije Glee često su na vrhu glazbenih top ljestvica, a tome u prilog govori i podatak da je ova vesela ekipa oborila rekord Elvisa Presleya star 50 godina, kao izvođači koji su najbrže došli do 20 pjesama na britanskoj ljestvici Top 40. Skupina sada ima tri Top 10 i šest Top 20 hitova u svojem vlasništvu, a do sada su prodali više od dva milijuna singlova.

Obožavatelji serije Glee često se nazivaju Gleeks, a ne sumnjamo da će i u Hrvatskoj imati velik broj fanova.

glee glee serija gleeks Jane Lynch chris colfer Rachel Berry Lea Michele