Slika nije pronađena

Jesen je poznata po tome što uvijek iznjedri nove sezone serija, ali uvijek donese i nove filmove koji nas polako uljuljkaju u to godišnje doba.

Zbog toga je jesen rezervirana za kino jer stižu brojni filmski hitovi koji su spremni osvojiti srca gledatelja. Bez obzira na to jeste li ljubitelj horora, komedija, animiranih filmova ili SF-a, sljedećih mjeseci moći ćete uživati u svom omiljenom žanru jer u kina stiže za svakoga po nešto.

Vrijeme je za veliko platno, a ovo su filmovi koji stižu ove jeseni:

Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu (stiže 30. rujna)

Priča bazirana na istoimenom romanu, Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu prati priču o grupi djece koje imaju nadnaravne sposobnosti poput mogućnosti letenja ili disanja pod vodom. Kada im počnu prijetiti zla stvorenja, oni se obrate 16-godišnjem tinejdžeru Jakeu za pomoć. Ovaj film kao da je mješavina Harryja Pottera i X-Mena, a režirao ga je Tim Burton.Djevojka u vlaku (stiže 7. listopada)

O ovome filmu se treba razmišljati kao o filmu Nestala, ali s radnjom u vlaku. Ovaj triler snimljen je po bestselleru te se od njega očekuje da bude veliki hit. Film pokazuje razvedenu ženu Rachel koja putuje do svog starog doma te stalno vidi svog bivšeg muža s novom obitelji. No, kada od bivšeg sadašnja žena nestane, Rachel postane dio cijele istrage.Prizivanje duhova: Porijeklo zla (stiže 21. listopada)

Ljubitelji horora doći će na svoje i ove jeseni s ovim filmom užasa i strave. Naime, ovaj film pokazuje što se dogodilo prije filma Prizivanje duhova iz 2014., a prikazuje majku i dvije kćeri koje žive u Los Angelesu tijekom 1967. nakon što zlo opsjedne njihovu ploču za prizivanje duhova. Premda se ovo čini kao radnja svakog hororca, on izlazi taman za vrijeme Noći vještica što će učiniti odlazak u kino još uzbudljivijim.


Rings (stiže 28. listopada)

Već smo prije spomenuli da stiže još jedan nastavak filma Krug o zloglasnoj kazeti nakon koje gledatelji imaju samo tjedan dana života. Nakon toga dolazi djevojčica iz bunara, Samara te ih sve redom ubija. No, budući da je ovoga puta radnja smještena u 2016., snimka će se pojavljivati i preko društvenih mreža, mobitela i slično.Dolazak
(stiže 11. studenoga)

Obožavatelji filmova o vanzemaljcima mogu zadovoljno trljati ruke jer Dolazak je navodno sljedeći veliki hit kada je o toj temi riječ. Kada se svemirski brodovi počnu pojavljivati svuda u svijetu, američka vlada regrutira djevojku Louise da bude osoba koja će komunicirati s vanzemaljcima. No, to je zapravo sve teže izvedivo nego što je zamišljeno i tu se film počinje komplicirati.Čudesne zvijeri i gdje ih naći (stiže 18. studenoga)

Mnogi fanovi Harryja Pottera su godinama iščekivali ovaj film, a u studenom će konačno odahnuti jer on dolazi u kina. J.K.Rowling je napisala ovu priču, a radnja je smještena u isti čarobni svijet kao i ona o Harryju Potteru, a prati mladog eksperta za čudesne životinje te on slučajno pusti hrpu takvih zvjerčica na slobodu. Jedna stvar u vezi ovog filma je sigurna: bit će pun magije i fora bića.Pjevajte s nama (stiže 21. prosinca)

Iako ovaj animirani film stiže gotovo u zimu, ovdje ga valja spomenuti jer je jedan od dugo iščekivanih filmova, barem kada je o crtićima riječ. Radi se o koali Busteru koji priredi natjecanje u pjevanju za cijeli grad u kojem žive životinje koje pričaju. Može se slobodno reći da je ovaj film mješavina nekog pjevačkog showa i Tajnog života kućnih ljubimaca. Brojni poznati glumci posuđuju glasove u ovom crtiću pa je tako primjerice Matthew McConaughey posudio glas Busteru, a Scarlett Johansson Ashu.Filmovi filmovi na jesen jesen