Slika nije pronađena
HRT će ove subote, 9. studenog, u terminu od 20:45 sati do čak 4:40 sati sljedećeg jutra na svom Trećem programu emitirati najduži film koji je ikada prikazan na javnom servisu.

Riječ je o djelu 'Uspavanka za tužan misterij', filipinsko-singapurskoj fantastičnoj drami. Ovaj gotovo osmosatni film u svojih 470 minuta govori o potrazi za tijelom Andrésa Bonifacija. Bonifacio je bio filipinski borac za slobodu koji je poznat kao otac filipinske revolucije protiv španjolske okupacije. Inače, na 66. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu ovaj film osvojio je nagradu Alfred Bauer, piše Index.hr. Redatelj je Lav Diaz. Urednik filma je Dean Šoša, koji slikovito kaže kako trajanje filma odgovara vremenu u kojem je ove godine pobjednik glasovitog natjecanja Iron Man na Havajima isplivao 3,8 km, odvozio biciklom 180 km i trčao 42 km i 195 metara.


'Vjerojatno su ga mišići kasnije manje boljeli no što će boljeti one koji će u subotu uz televiziju sjediti osam sati. No, svim gledateljima koji izdrže trud će se više no isplatiti. Diazovi filmovi spadaju u vrh suvremene kinematografije i traju upravo onoliko koliko im njihova unutarnja logika nalaže. Treći program postoji da bi i najslobodnije filmske forme imale svoj kutak slobode', rekao je Šoša za Index.hr najavljujući ovaj poseban film.

Foto: Lopolo – Shutterstock/ Giphy/ IMDb

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Ispuni večer vrištanjem – ovo je 15 najzanimljivijih i najstrašnijih horora dostupnih na Netflixu

Ovako opake ženske likove ne želiš propustiti! Ovih 10 filmova obavezno moraš gledati

Pripremite kokice – donosimo vam osam najboljih filmova za tinejdžere u 2019. godini

subota 8 sati film zabava