Slika nije pronađena

Dobri filmovi imaju snagu nasmijati nas, rasplakati nas ili nas čak i ubiti! Da, dobro ste pročitali. Ovo je popis filmova koji su “ubili” svoje gledatelje. Ako skupite hrabrosti možete ih pogledati – sve zaredom!

1. Riba zvana Wanda (A Fish Called Wanda)

Jedan od najpotcjenjenijih filmova kasnih 80-ih godina definitivno je film “Riba zvana Wanda”. Jedna od nezaboravnijih scena iz filma je ona u kojoj Kenu Pileu (kojeg glumi Michael Palin) nešto zapne u nosu. 1989. godine, kad je Ole Bentzen gledao taj film, na istoj se sceni počeo tako jako smijati da je počeo hiperventilirati što mu je povisilo otkucaje srca na 200-500 u minuti. Napor je bio presnažan pa je pretrpio srčani udar od kojeg je i preminuo u kinu.

2. Jedini preživjeli (Lone Survivor)

Film Petera Berga utemeljen na istinitoj priči o četveročlanoj postrojbi Navy SEAL-a koja se u Afganistanu bori protiv Talibana potaknula je stvarno nasilje 2014. tijekom prikazivanja. U kinu na Floridi Chad Oulson gledao je film sa svojom suprugom Nicole. Nekoliko redova iza njih sjedio je 71-godišnji umirovljeni policajac Curtis Reeves koji se toliko naživcirao jer je Oulson tijekom filma slao poruke s mobitela da je povkao pištolj na njega i ubio ga jednim hitcem. Najgore od svega je što je ranije tijekom filma i Reeves slao poruke s mobitela.

3. Grand Masti

Nisu samo američki filmovi pogubni! Bollywood je također odgovoran za pokoji sličan slučaj. Film “Grand Masti” (2013.), sex komedija koju je režirao Indra Kumar također je ubio jednog gledatelja koji se toliko smijao tijekom filma da je dobio moždani udar. 22-godišnjak po imenu Mangesh Bhogal prevežen je u bolnicu, ali je putem do nje preminuo.

4. Pasija (The Passion of the Christ)

Film Mela Gibsona privukao je mnogo pažnje i podigao mnogo medijske prašine, ali najluđa reakcija ipak je ona 56-godišnje Peggy Scott, menadžerice prodaje na dvije radio postaje u Wichiti. Scott je otišla pogledati film u kino, ali izgleda da joj je to ipak bilo malo previše. Tijekom dramatične i krvave scene razapinjanja Isusa Krista, srce joj je stalo i umrla je. Nije jedina osoba koju je “ubio” ovaj film – svećenik iz Brazila umro je tijekom prikazivanja u kinu 2004. godine.

5. The Creeping Unknown

Možda ste primijetili da nema puno horora na ovom popisu što je čudno! Normalno je pomisliti da će baš ovakvi filmovi najviše uznemiriti ljude. No morat ćemo se vratiti u 1956. godinu kako bismo pronašli žrtvu horor filma. Tad se prikazivao film “The Creeping Unknown”, a 9-godišnji dječak Stewart Cohan iz Illinoisa toliko se uzrujao i prestrašio pričom o izvanzemaljskom organizmu da je podlegao srčanom udaru i umro u kinu.

6. Sumrak saga: Pomrčina (The Twilight Saga: Eclipse)

Tužna sudbina zadesila je 23-godišnjeg Damiana Anthonyja Smytha u New Jerseyju koji je 2010. kupio kartu za “Pomrčinu”, smjestio se u svoje sjedalo i umro u jednom trenutku gledanja filma. Počeo je piti alkohol tijekom filma, a prije nego je pao u nesvjest i umro popio je pola litre Johnnie Walker-a. Smrt je uzrokovalo trovanje alkoholom.

7. Crni labud (Black Swan)

Brutalna drama Darrena Aronofskyjevog stajala je jednog gledatelja u Latviji života! 2011.godine, na prikazivanju filma u multipleksu u Rigi, 42-godišnjeg muškarca napao je mlađi dečko jer je navodno preglasno jeo kokice. Umjesto da se ispriča zbog glasnog “ždrokanja” počeo se svađati što je kulminiralo kad je mlađi dečko izvukao pištolj i upucao ga. Ubojica je bio 27-godišnji diplomac policijske akademije koji je također imao i diplomu studija prava.

8. Avatar

Film Avatar Jamesa Camerona definitivno je bio jedno od najspektakularnijih filmskih ostvarenja kad je snimljen. Svo to uzbuđenje bilo je previše za 42-godišnjeg Tajvanca imena Cuo koji je 2010. otišao gledati film. Cuo je patio od visokog tlaka, a kad je došao u kino srce mu je lupalo tako snažno da je dobio srčani i moždani udar. Osoblje kina odvezlo ga je u bolnicu, ali umro je od snažnog krvarenja u mozgu.

9. Vitez tame: Povratak (The Dark Knight Rises)

Vjerojatno jedna od najzloglasnijih tragedija vezanih uz filmove dogodila se tijekom prikazivanja ovog filma u Koloradu. Dvorana je bila krcata obožavateljima koji su željeli uživati u novom Nolanovom ostvarenju kad je poremećeni muškaraca, James Holmes, ušao u dvoranu sa puškom, dva kanistra benzina i mitraljezom. Počeo je pucati na publiku, ubio je 12 ljudi, a ranio njih 70. Policija ga je uhvatila u automobilu ispred kina, a branio se neuračunljivošću. Suđenje je počelo u prosincu prošle godine.

L.B./izvor: Mandatory.com

foto: imdb.com


...Pročitajte još...

...Lezi, jedi, gledaj: kino dvorana s krevetima!...

...Evo što ste najviše skidali prošle godine...

Filmovi pogubni za gledatelje smrt u kinu srčani udar Moždani udar

Još vijesti