Slika nije pronađena

Profesora Snapea svi će pamtiti kao omiljenog lika iz filmova o Harryju Potteru, a jučer je nažalost preminuo Alan Rickman, glumac koji ga je glumio. Srećom, profesor nas je naučio brojne lekcije, a najbitnije su one o ljubavi.

Koliko je ljubav važna možemo vidjeti gotovo u svakom filmu, seriji ili  knjizi. Svatko ima drukčiju ljubavnu priču, ali taj predivan osjećaj svi iskuse gotovo isto.

Premda se na početku knjige i filma o malom čarobnjaku nije dalo naslutiti koliki je emotivac profesor Severus Snape, kako se bližio kraj mogli smo vidjeti koliko on zapravo zna o ljubavi.

Ovo su lekcije o ljubavi koje nas je naučio profesor Snape:

Dječja ljubav nije nešto što se treba ismijavati

Snape je bio uz Lily tijekom cijelog djetinjstva i razumio je sve ono što nitko drugi nije u vezi nje. Nije ju podupirala njena bezjačka obitelj, a pomalo čudni Snape pomogao joj je shvatiti koliko je zapravo posebna.


Ljubav nekada nije fer

Koliko god nekoga voljeli, to ne mora značiti da će nas ta osoba voljeti natrag. Lily se odlučila za drugog mladića u svom životu koji joj je postao muž i to je vrlo teško Snape podnio.



Ljubav može biti uzvraćena na različite načine

Lily je izabrala Jamesa, ali je voljela Shapea kao prijatelja i iskreno joj je bilo stalo do njega. Njen odnos s Jamesom je na početku bio loš upravo zato što se James loše ponašao prema Snapeu.



Kada je prava ljubav u pitanju tada ne volimo samo tu osobu nego i sve druge koje ona voli

Ne smijemo zaboraviti da je Snape jedan dio svog života posvetio zaštiti osobe koju je Lily voljela najviše- njenog sina Harryja. Bez obzira na njegovo slomljeno srce i sve druge događaje, on je uz Harryja bio do kraja.




Nekada volimo nekoga iako nam se ne sviđa

Snapeu se nije sviđala osoba koja je Lily postala, ali ju je volio još od najranijih dana kada je bila drukčija. Na kraju dana, vjerojatno je volio i Harryja iako se njih dvojica od početka nisu mogli dobro složiti te mu se Harry možda nije ni sviđao.


Nikada ne treba podcijeniti tuđu sposobnost za ljubav

Tijekom godina svi smo propitivali Snapeovu vjernost pa čak i njegov moral, ali na kraju smo shvatili koliko je on sposoban voljeti i da sve čuva u sebi.




Izvor: distractifity.com

I.P.

Pročitajte još:

Pažljivo gledaj: lekcije o prijateljstvu i ljubavi kojima su nas naučili animirani filmovi

Fanovi Harryja Pottera ostavljaju poruke u knjigama- znate li zašto?

Harry Potter: U koji dom pripadaš?

harry potter lekcije o ljubavi Severus Snape

Još vijesti