Slika nije pronađena

Emma Watson studirala je na Oxfordu i Sveučilištu Brown, talentirana je glumica i predana studentica koja se odlično snalazi i prilikom davanja intervjua. Promišljena je, smiješna kad je to potrebno, samopouzdana kao mlada žena, a bez zadrške priča i o svom ljubavnom životu.

Zbog toga je savršen uzor svakoj mladoj djevojci, a njeni citati nadahnjuju i ohrabruju curke diljem svijeta.

 

1. O feminizmu

“Kad su s 15 godina moje prijateljice počele odustajati od treniranja sportova jer nisu htjele biti premišićave, kad s 18 godina moji muški prijatelji nisu mogli ni znali izraziti svoje osjećaje…odlučila sam da sam feministica.”

2. O prvom poljupcu

“Sjećam se da sam čitala što je napisala Elizabeth Taylor. Prvi put se poljubila glumeći u filmu. To me zbilja potreslo. Ne znam zašto ni kako, ali imala sam osjećaj da će se isto dogoditi i meni, ako ne budem oprezna: prvi put poljubit ću se u tuđoj odjeći, kao lik u nekom filmu i čitavo to iskustvo moglo bi pripasti nekoj drugoj osobi – osobi koju glumim.”

3. O tome kako ne žuri biti seksi

“Nikad nisam željela odrasti prebrzo. Željela sam nositi sportski grudnjak do 22. godine! Ideja da budem seksi nikad me nije previše uzbuđivala. Nikad nisam žurila da me drugi počnu percipirati kao ženu.”

4. O tome koja joj se djevojka sviđa

“Doslovno sam opsjednuta sa autoricom i glumicom Lenom Dunham. Ona je moja najdraža osoba na svijetu. Pratim je na Twitteru i čitam svaki dan, a serija Girls je primjer nečeg osvježavajućeg jer djeluje stvarno.”

5. O liku Hermione i koliko joj je slična

“Pokušavam puno razmišljati i racionalizirati, što očito i ona radi. Jako je odlučna, kao i ja. Volim misliti da sam jednako odana kao i ona. Jednako feministica kao i ona. Reći ću sve što mi je na umu kao i ona.”

6. O tome kako se dečkima svidjela njena kratka kosa

“Da je moglo biti po mome, zauvijek bi je nosila kratko ošišanu. Naravno, muškarci vole dugu kosu. Nema tu puno filozofiranja. Većina dečki oko mene pitala me zašto sam se ošišala, zašto sam to napravila. Mislili su da je to velika pogreška. Odgovorila sam im: “Iskreno, uopće me nije briga što vi mislite.” Nikad se nisam osjećala samopouzdanije nego kad sam imala kratku kosu.”

7. O 'dejtanju' pod povećalom javnosti

“Teško je tako izlaziti jer svi misle da je netko moj dečko ako me slučajno uslikaju s nekim prijateljem. Zbog toga često izgleda kao da sam imala 6 tisuća dečkiju!”

8. O tome kad je Daniel Radcliff izjavio da se ljudi ‘kao životinja’

“Pretpostavljam da bih to mogla shvatiti kao kompliment…Uvjeravao me da je svima rekao da mi je dao ocjenu 10 od 10 što se ljubljenja tiče.

9. O igranju neosvojive ‘ledene kraljice’

“Ako se s nekime želim viđati onda to želim, a ako ne – neću se ni viđati. Prijatelji mi uvijek govore da moram izigravati teško osvojivu jer će to dečkima poručiti da mi se sviđaju i da se želim družiti s njima. Ja im govorim da to ne želim: “Želim samo otići na spoj!” To je prava noćna mora i nisam još odlučila što je pametnije.

L.B./izvor: Your Tango

foto: Instagram@emawatson

emma watson savjeti citati inspiracija

Još vijesti