Slika nije pronađena

Zima je najbolje vrijeme za gledanje filmova! Nema ljepšeg osjećaja nego pustiti si neki predobar film i zavaliti se ispod deke u ovo hladno doba. U slučaju da se ne možete odlučiti ili ne možete pronaći film kojim ćete ubiti slobodno vrijeme, donosimo popis filmova koji imaju najbolji plot twist. Definitivno nećete požaliti ako odaberete bilo koji od ovih 10 navedenih!

Plot twist može napraviti kompletan zaokret u radnji svakog filma zato mislimo da je izuzetno važan. Neki ljudi obožavaju i jedino priznaju takve filmove gdje do samog završetka ne znaš točno kako će on završiti. Sigurno ste neke od navedenih već i pogledali, ali vjerujemo da sve ove sigurno niste. Zato se pripremite za maraton odličnih filmova odlične produkcije koji imaju šokantan plot twist na kraju radnje.

1.Now You See Me (2013)

'Now You See Me' je film za sve ljubitelje mađioničarstva iz 2013. godine. Radi se o jednom od nastavaka trilera 'Now You See Me' u kojem FBI agent i Interpol žele uhvatiti tim mađioničara koji kradu tijekom svojih nastupa, ali pritom dijele ukradeno publici – kada bi to barem bilo moguće…

2.Knives Out (2019)

'Knives Out' je predobar komično-dramatičan film. Tijekom cijelog filma je vrlo nespretna i napeta atmosfera, aliii je zaista potrebno na film pozorno pratiš jer nećeš shvatiti neke stvari koje plot twist otkrije na kraju.  Radnja se odvija oko detektiva koji pokušava riješiti ubojstvo moćnog i bogatog člana jedne ugledne obitelji, a kraj je svakako iznenađujući.

3.Shutter Island (2010)

Vjerojatno svima jako poznat film je 'Shutter Island' iz 2010. godine. Stegao je oogromnu popularnost među svim dobnim skupinama zbog zanimljivog zapleta radnje i rijetke su osobe koje nisu pogledale ili nisu čule za ovaj odličan film. Radi se o psihološkom trileru koji je napravljen prema priči iz 2003. godine. Mnoge gledatelje je privukao vrhunski glumac Leonardo DiCaprio kao glavni lik koji glumi američkog maršala koji je u potrazi za bolesnom ženom na otoku Shutter.

4.Get Out (2017)

'Get Out' je američki horor koji je dobio hrpu nagrada zbog svoje nevjerojatno uzbudljive (i pomalo strašne) priče. Radi se o mladom afroamerikancu koji otkriva uznemirujuće tajne kada upozna obitelj svoje djevojke, Rose Armitage. P.S. ovaj film gledajte u prisutstvu još neke osobe jer bi mogao biti strašan!

5.The Perfect Host (2010)

Ovaj film je kombinacija komedije i psihološkog trilera. Zapravo se radi o remakeu jednog kratkometražnog filma iz 2001. godine koji se zove 'The Host'. Radnja prati zatvorenika koji je pobjegao iz zatvora i traži privremeni smještaj u kojem će biti siguran, a priča je posebno zanimljiva je nije obična i monotona, već ima i komičnih trenutaka koji podižu cijelu radnju.

6.Memento (2000)

'Memento' je triler koji je napravljen po priči Memento Mori. Zanimljiva činjenica kod ovog filma je ta što on u svojoj originalnoj verziji prikazuje događaje redoslijedom obrnutim od kronološkog, ali navodno postoje verzije gdje je je slijed događaja poredan normalno šo je najviše za one kojima se baš ne da razmišljati dok gledaju film, već žele pustiti mozak na pašu). Glavni lik ovog filma ima kratkotrajan gubitak pamćenja, pa u tom periodu pokušava pronaći ubojicu svoje supruge.

7.Hereditary (2018)

Ovo je još jedna malo strašnija,  psihološka horor drama. Radi se o obitelju koju proganja neka tajanstvena prisutnost nastala nakon smrti njihove bake, a oni pokušavaju otkriti sve zastrašujuće tajne. Koje i kakve su te zastrašujuće tajne, otkriva plot twist na kraju - rekli smo da nema spoilanja.

8.Unbreakable (2000)

'Unbreakable' je američki triler koji je prvi dio Unbreakable filmskih nastavaka. Radi se o čovjeku koji preživljava pad s vlaka što mu daje priliku da otkrije posjedovanje nadljudskih sposobnosti koje posjeduje. Nakon ovog filma ćete se zapitati jesu li te nadljudske sposobnosti moguće i u našim, stvarnim životima!

9.Gone Girl (2014)

Još jedan psihološki triler, 'Gone Girl', baziran na noveli napisanoj 2012. godine. Radnja priče se zbiva u Missouriju, a prikazuje se misterij koji prati događaje glavnog lika Nicka koji naposlijetku postaje i glavni osumnjičenik za ubojstvo svoje supruge. Cijeli film prati napetu situaciju gdje pokušavaju saznati tko je ubojica, zato se definitivno isplati pogledati – pogotovo oni filmoljupci koji obožavaju napetost!

10.Gone Baby Gone (2007)

'Gone Baby Gone' je misteriozni triler kojeg je režirao, svima nam poznati, Ben Affleck. Radnja prati dva istraživačka agenta kako bi pronašli i spasili djevojku koja je oteta iz stana njezine samohrane majke. Jedno od sličnih obilježja ovog filma s prethodnim je napetost i iščekivanje koje prati film od samog početka do kraja. Ben Affleck je zaista htio urezati strah u kosti i držati nas u neizvjesnosti do samog kraja?!

Pogledajte još:

Došao je trailer za novi nastavak 'To All The Boys I've Loved Before'! A znamo i kada izlazi - USKORO

Rasplakat će te, šokirati i ostaviti trag: 12 filmova koji su snimljeni po istinitim događajima

Najstrašniji horor svih vremena: Na jedan ljudima srce posebno poludi kada ga gledaju

Filmovi plot twist lista iznenađujuć kraj film neočekivan kraj

Još vijesti