Slika nije pronađena

29-godišnja glumica, najpoznatija po svojoj ulozi u Fifty Shades of Grey, otvorila se InStyleu o svojim menstrualnim i hormonskim poteškoćama, koje je nazvala 'traumatičnima'.

'Moje hormonske promjene tijekom menstrualnog ciklusa uništavaju mi život', rekla je. 'Svaki mjesec. To je nevjerojatno. Stvarno je nevjerojatno. Ne mogu nikako to shvatiti', dodala je. Dakota kaže da te promjene utječu na njeno tijelo i mozak. 'Potpuno sam skandalizirana u vezi toga što se događa s mojim tijelom i mozgom. Moje grudi su osam puta veće nego inače', rekla je.


via GIPHY


Problemi s menstruacijom su u Dakoti potaknuli potrebu da se uključi u program građanskog reproduktivnog obrazovanja kako bi pomogla ženama da bolje razumiju svoje tijelo. Za Dakotu to znači pronalaženje kontracepcijskih pilula ili drugih lijekova koja je najbolja za nju. 'Također, vrlo je teško shvatiti koja vrsta kontracepcijskih pilula vam odgovara i je li to uopće zdravo. Kako ne nahraniti mozak brojnim kemikalijama da biste se osjećali dobro?', rekla je.


via GIPHY


Sveukupno, Dakota tvrdi da samo želi bolje razumjeti svoje tijelo i pomoći drugim djevojkama i ženama da učine isto: 'Stvarno bih voljela razumjeti i moći bolje upravljati stvarima, znati što se događa u mom tijelu i znati što stavljam u njega'. Samo za vašu informaciju, ako vam vaše menstruacije zagorčavaju vaš život, kao što Dakoti zagorčava njezin ciklus, najbolje je razgovarati sa svojim ginekologom o tome. Menstruacije mogu biti neugodne, ali ne bi smjele utjecati na vašu kvalitetu života, pa je mudro otići na pregled kod profesionalca.

Foto: YouTube Screenshot/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

[OMG] Kim Kardashian selfijem otkriva kako zapravo izgleda koža njezinog lica

Taylor Swift bez kočnica – najveća, najiskrenija i necenzurirana otkrića iz njezinog pisma fanovima

[OMG] Kendell Jenner ima novog kućnog ljubimca – i ne, nije neka uobičajena životinja!

trauma traumatično Tijelo lijekovi kontracepcija menstruacija dakota johnson menga

Još vijesti