Slika nije pronađena

Nekoliko puta smo čule djevojke da se žale na činjenicu da ih drugi ne 'doživljavaju ozbiljno' – iako su pametne, sposobne, zgodne i zanimljive, drugi ih doživljavaju kao 'površne i praznoglave'.

Istina je da se djevojke oduvijek moraju nositi s mnogo predrasuda; borba za ravnopravnost spolova urodila je plodom, ali još uvijek postoje situacije u kojima nejednakosti isplivaju na površinu. Ovo su neki od čudnih razloga zbog kojeg djevojke mogu biti smatrane glupima:

#Glas

Znanstveno je dokazano da dublje glasove doživljavamo kao 'autoritativnije i ozbiljnije', a budući da djevojke generalno imaju više glasove od muškaraca, neke će se smatrati 'ograničenijima' samo zbog svog glasa.

#Kosa

Djevojke s kovrčavom kosom često se susreću s komentarima da zbog 'lokni izgledaju neozbiljno' stoga ne čudi da mnoge od njih odlučuju 'krotiti' svoje kovrče peglom prije razgovora za posao ili ozbiljnijih situacija. Kosa je kosa i nema veze s tvojom ozbiljnošću pa ovako ograničene komentare nemoj uzimati k srcu.


#'Kao' i 'ono'

Slično kako nam zbog riječi 'like' u američkim filmovima i reality showovima 'krvare uši', tako i riječi 'kao' i 'ono' mogu biti vrlo iritantne, pogotovo ako ih neprestano koristiš. Ovakvo izražavanje ostavlja dojam plitke i neuke osobe.

#Prelijepa

Od djevojaka se očekuju da budu lijepe, ali ne i 'prelijepe' očito! Kada neka iznimno lijepa cura pokaže nevjerojatan talent, sposobnost, znanje ili pamet, svi ostaju šokirani. Razlog takve reakcije leži u razmišljanju da su 'lijepe cure glupe' što nikako nije točno.

#Matematika i fizika

Ako kažeš da ne voliš znanost i matematiku, nemoj se čuditi ako ti 'prišiju etiketu' praznoglave. Možeš biti uspješna u jezicima ili voljeti geografiju, ali otpor prema predmetima poput matematike i fizike još uvijek može kod nekih ljudi stvoriti pogrešno mišljenje.

Foto: Shutterstock
Izvor: Gurl.com
I.N.

Pročitajte još:

Novo istraživanje pokazalo: djevojke uče bolje od vršnjaka!

Zašto su sramežljive djevojke bolje frendice?

Što dečki zapravo misle o selfijima djevojaka?

Djevojke inteligencija

Još vijesti