Slika nije pronađena

Samopouzdanje je atraktivno, a iako se ne osjećaš tako, kada promijeniš svoj govor tijela, osim što ćeš drugima izgledati samopouzdano, s vremenom ćeš se i početi tako osjećati. Tajna je u malim stvarima koje možeš vrlo jednostavno početi primjenjivati već danas.

Kada netko izgleda kao da pršti od samopouzdanja, takvoj je osobi i lakše prići, pokrenuti neki razgovor s njom, upoznati je. Nije svima lako osjećati se tako, ali na samopouzdanju možeš raditi i s vremenom ćeš vidjeti rezultate. Uz to, uvijek se možeš poslužiti i nekim trikovima kako bi svojim govorom tijela pokazala drugima koliko si sigurna u sebe, iako zapravo možda i nisi. Govor tijela je moćno oružje, a ne moraš toliko dobro razumjeti ovu tehniku, ali ćeš svejedno prepoznati tuđi govor tijela i što osoba njime poručuje. Šalješ li ti svojim govorom tijela pravu poruku? Ovo su 4 trika koji će učiniti da izgledaš i osjećaš se samopouzdanije i šarmantnije.

1. Stavi osmjeh na lice


Bi li ti prišla nekome tko ima namrgođenu facu ili izgleda kao da će te ubiti ako mu/joj priđeš? Naravno da ne bi. Uvijek ćeš radije prići osobi koja ima osmjeh na licu jer jednostavno izgleda pristupačnije i simpatičnije. Osmjeh otkriva puno toga o osobi. Tako se on primjerice povezuje s time da je osoba sretna i ima povjerenja u samu sebe. Uz to, njime i prije nego što i progovoriš daješ do znanja da si pristupačna i da se želiš družiti/upoznati.

2. Ispravi se, uvuci trbuh i isprsi se


Mnogi ljudi nisu ni svjesni toga kako izgledaju iz perspektive drugih dok hodaju ulicom ili stoje na zebri, a držanje im je skroz pogrbljeno. Zbog toga ih se može doživjeti kao lijene, nesigurne i kao da se boje svijeta oko sebe. To naravno ne mora biti istina, ali to je poruka koju odašilju svojim govorom tijela. Pokušaj se što češće sjetiti da se ispraviš dok hodaš ili dok se voziš tramvajem i to će ti nakon vremena prijeći u naviku. Treba pronaći balans između stajanja uspravno i izgledanja kao robot, a kako bi to mogla, trebaš upoznati svoje tijelo i njegove pokrete.

3. Nemoj pričati prebrzo


Nemoj pričati kao da si upravo u sebe stavila nove baterije. Duboko udahni i kreni polako. Jako brzo pričanje samo zbunjuje osobu s kojom pričaš, ali i pokazuje joj da ne misliš previše o tome što govoriš. Dok pričaš, sjeti se da trebaš i disati. U redu je tijekom pričanja uzeti pauzu tu i tamo. To će pokazati da razmišljaš o svojim riječima, da si inteligentna osoba i da stvarno i misliš ono što govoriš. Tako ćeš lakše i odabrati prave riječi.

4. Koristi svoje ruke


Korištenje ruku je još jedan znak koji pokazuje da si sigurna u sebe. Nauči kako ih ukomponirati u svakodnevne razgovore, bez da to izgleda neprirodno. Gestikulacija rukama je nešto s čime se lako može pretjerati. Previše mahanja neće pokazati da si sigurna u sebe već upravo suprotno. Kada želiš naglasiti nešto što si rekla, tada iskoristi i ruke. Tako pokazuješ da se znaš izražavati i da se osjećaš ugodno dok to radiš.

Ako nisi sigurna kako izgledaš dok radiš nešto od ovog svega, potraži pomoć od frendice. Dogovorite se da jedna drugu imitirate – način na koji hodate, način na koji stojite dok čekate nekoga, način na koji pričate i gestikulirate dok to radite... Tako ćete najbolje i jedna i druga vidjeti gdje griješite, kako popraviti svoj govor tijela i izgledati samopouzdanije nego ikad.

Foto: Freepik/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Sedam suptilnih načina kojima tvoj govor tijela poručuje da si nepristupačna i nezainteresirana

Govor tijela – kako znati da netko flerta s vama?

Četiri provjerena načina na koja ćeš postati miss simpatičnosti – bit ćeš neodoljiva!

samopouzdanje Govor tijela trikovi

Još vijesti