Slika nije pronađena

Završetak osnovne škole i polazak u srednju je uzbudljiv, a na neki način je i životna prekretnica. Tamo upoznajemo nove prijatelje, profesore i nova, `zrelija` pravila ponašanja, postajemo odgovorniji i odrasliji, ali može se dogoditi da malo pretjeramo.

Ako si baš ti bila ta koja je prvi tjedan nastave podsjetila profesora na zadaću ili ti se profesorica iz kemije čini bolje društvo od kolegica iz razreda, vrijeme je da se zamisliš – možda si srednju školu shvatila ipak malo preozbiljno!

Naravno da u školi treba učiti, zalagati se, poštovati profesore i kolege, ali to ne znači da se ne smiješ zabavljati uživati.

Evo koji znakovi pokazuju da si srednju shvatila ipak malo preozbiljno:

#Na prvi dan nastave pitala si kada će biti inicijalni ispit

To je zabranjena tema! Znaš i sama da svi strepe od inicijalnog ispita, pogotovo prvi put u srednjoj školi. Novi profesori će provjeravati znanje tvog razreda, a na osnovu tih rezultata neki od njih će stvoriti sliku o nekim učenicima koja će trajati zauvijek. Vjerojatno ćeš iz nekih predmeta imati inicijalni, nemoj pitati o tome (jer će razred zapamtiti da si ti ona koja voli inicijalne) jer profesor će vas već obavijestiti.


#Podsjetila si profesoricu da je zadala zadaću...i to već prvi tjedan nastave

Lijepo je što voliš učiti i pisati zadaću, ali nemoj podsjećati profesoricu na to. Ako te profesorica prozove reci da si napisala zadaću i pokaži joj, ne moraš to inicirati. Tvoja namjera da pokažeš svoju marljivost može biti krivo protumačena i tvoj razred može misliti da si ulizica.

#Profesor te prestao prozivati kako bi i drugi učenici mogli doći na red

Tvoja ruka je stalno u zraku. Dva prsta u zraku su tvoj zaštitni znak i to ne zato što pokazuješ `peace` nego zato što želiš ponuditi odgovor na svako pitanje. To je ok, ali nemoj biti napadna. To se neće svidjeti ni tvojim profesorima niti kolegama. Svi imaju pravo na riječ i na odgovor.#Dejtanje ti ne pada napamet jer ti je učenje na prvom mjestu

Opusti se, neće knjiga pobjeći! Zašto ne bi otišla na dejt sa simpom ako imaš vremena? Pa ne moraš učiti od jutra do mraka. Trebaš stati na loptu i početi uživati.

#Bolje se kužiš s profom iz kemije nego s curama iz razreda

Ako ti se čini da ti je draža profesorica iz kemije nego kolegica s kojom sjediš- definitivno si preozbiljno shvatila srednju. Profesori mogu biti cool i ok, ali jednostavno ne mogu biti cool kao tvoji prijatelji. I da, profesori nisu tvoji neprijatelji, ali nisu ni prijatelji.#Šokiraš se svaki put kada netko markira

Ne tvrdimo da je markiranje ok, ali nije ni to kraj svijeta. Svatko je u životu barem jednom markirao. Ne trebaš se tome toliko čuditi, možda ćeš i ti jednom markirati...to ti sada sigurno zvuči grozno, ali je lako moguće. Opusti se!

Izvor: Buzzfeed.com
I.P.

Pročitajte još:

Znanstvenici složni: nastava treba počinjati u 10 ujutro!

Od ful zabavnog do one koja stalno kuka: 5 prijatelja koje ćeš imati u srednjoj školi

Idealna za školu: `padajuća pletenica` u samo nekoliko koraka

srednja škola

Još vijesti