Slika nije pronađena

Kreativan nered nije loš, ali ako je on uzrok toga da ne nalazimo pola stvari kada nam zaista trebaju, možda bi trebali razmisliti o tome da malo drugačije posložimo svoju sobu.

Dobra organizacija je ključ da naša soba ostane uredna, čista, ali i funkcionalna. Iako možda nismo cjepidlake kada se radi o spremanju i slaganju stvari, možemo unijeti neke promjene koje nam mogu pomoći da se lakše snađemo.

Bez obzira na to trebamo li brz i učinkovit način za `pohranjivanje` različitih sitnica ili kalendarski pregled obaveza, dobro organizirana soba će nam olakšati život.

Proljeće je idealno vrijeme za neke promjene u prostoru u kojem boravimo pa ako nisi sigurna kako se dobro organizirati ovo su neki trikovi:


Kreda može pomoći

Iako je na fotki pokazana dječja soba, ovaj trik može pomoći bilo kome. Nekada smo u žurbi i znamo se pogubiti u vlastitim ladicama pa bi bilo dobro napisati na svaku što se u njoj nalazi. Jedna može biti za grudnjake, druga za gaćice, treća za čarape i drugo.Kalendar po kojem se može pisati flomasterima

Ovakav kalendar će svakome dobro doći, a osobito srednjoškolcima i studentima jer puno je datuma ispita koji slijede. Osim toga, bilo kakve važne datume je moguće obilježiti primjerice odlaske liječniku, rođendane, godišnjice i slične stvari. Naravno, mora se raditi o flomasteru kojeg je moguće kasnije obrisati.


Šljokice i slične stvari mogu se staviti u soljenku

Vrijeme je da ti mama ustupi sve prazne soljenke jer šljokice i slični ukrasi se mogu ondje pohraniti. Često ih držimo u nepraktičnim kutijicama iz kojih se mogu istresti, ali ako stoje u soljenki na svom `postolju` to se neće dogoditi, a ujedno ih je tako lakše koristiti.


Rješenje za punjače

Ono što u svakoj sobi gotovo nedostaje su utičnice za sve silne punjače koje imamo. Situacije u kojima moramo napuniti mobitel, fotić i iPod su neizbježne, a punjača je malo. Naravno, jedno od rješenja može biti produžni kabel, ali on može poremetiti estetiku sobe. Bolje estetsko rješenje za to je ovako nešto:


Žica će pomoći u organizaciji nakita

Vjerovali ili ne, obična žica može pomoći u tome da nakit bude dobro organiziran i lijepo posložen. Za ovo je potrebna žica i neki drveni okvir što bi bila jednostavnija varijanta, a ako ipak želiš nešto kreativnije možeš složiti ovo:


Košare umjesto polica

Premda je na fotki prikazana kupaonica sa svim higijenskim stvarima, isti trik može poslužiti i u sobi. Košare mogu postati šarmantne police na zidu na koje možemo stavljati drage predmete, ali nešto lakše kako ne bi pale.


Cipele u plastičnoj boci

Sezonsku obuću poput balerinki ili nekih sandala je moguće pohraniti u boce. Naravno, neće doslovno biti u plastičnoj boci jer nju treba prerezati na pola i u to staviti cipele. Ovako ih je lakše držati na okupu, a i vrlo je praktično.Foto: diply/hometalk/crafts unleashed

I.P.

Pročitajte još:

DIY Stalak za nakit: evo kako ga možeš izraditi sama

Kako nikada ne izgubiti ukosnice za kosu koje uvijek nestaju

Kako urediti sobu po Feng Shui metodi?
Organizacija soba trikovi

Još vijesti