Slika nije pronađena

Ponekad imate dane u kojima ništa ne ide kako treba. Možda ste imali tri nemoguća ispita ili su se svi oko vas svađali, ili su vas iznenadili svi oni ljudi koje niste željeli vidjeti. U nekoj drugoj situaciji, možda ste se samo uznemirili bez ikakvog posebnog razloga.

Kada se to dogodi, važno je uzeti malo vremena za sebe da se razveselite. Evo 10 jednostavnih načina da to učinite:

1. Upalite neku glazbu i uživaj u privatnoj plesnoj zabavi

Sve što trebate je računalo ili telefon i prostor za kretanje! Ništa se ne čini tako loše dok svira glazba. To može biti bilo koja vrsta glazbe koja vam se sviđa, bilo da je riječ o country glazbi, R&B ili pop glazbi – sve djeluje!


via GIPHY


2. Pogledajte neki sretan film po izboru

Izgubite se u radnji filma i poznatim licima omiljenih glumaca! Možda su za vas to su Julia Roberts i Hugh Grant u Notting Hillu, ili Dove Cameron i Sofia Carson u Descendants.

3. Usredotočite se na nešto produktivno

Uživanje u samosažaljenju nikada ne pomaže onoliko koliko vi mislite da hoće. Jeste li mislili posložiti one knjige koje su rasute po vašoj sobi? Ili je možda vaš mali brat tražio da ga odvedete negdje? Nema boljeg vremena za sve to od sadašnjosti! To što ćete prekrižiti neke obaveze sa svog popisa obveza je nevjerojatno zadovoljavajuće i učinit će da se osjećate uspješno.


via GIPHY


4. Ako je lijep dan, prošećite

Lagana tjelovježba i uživanje u prirodi pomoći će svima da se osjećaju bolje.

5. Ako nije lijep dan, udobno se zavalite u najdraži kutak u stanu i čitajte

Knjige vam pomažu da skrenete misli sa svojih života i ubacite se u drugi svijet. Uskoro ćete zaboraviti sve što vas muči.

6. Ako svirate neki instrument, idealno je vrijeme za vježbu

Kada se fokusirate na čitanje glazbe i pogađanje nota, nećete razmišljati o trenutnim problemima. Usmjerit ćete tu energiju u svoj instrument, a vaši će roditelji vjerojatno biti sretni što vježbate!


via GIPHY


7. Pokušajte s roditeljima razgovarati o tome

Roditelji vas ponekad mogu iznenaditi dobrim savjetom. Ako mislite da bi bilo dobro izbaciti svoje probleme iz sebe i reći nekome sve o svom užasnom danu, zašto im ne dopustite da vam pokušaju pomoći?


8. Napravite toplu kupku

Svi se osjećaju bolje nakon tople kupke. Namakanje u toploj vodi jedan je od najboljih načina za opuštanje.


via GIPHY


9. Pronađite neku igru koju želite igrati

Možete, primjerice, uvjeriti svoju braću i sestre da izvuku vaše stare ploče za Scrabble ili Monopoly, a možete igrati i online šah. Tako što ćete se fokusirati na ono najbolje što možete napraviti u igri, zaboravit ćete na brige. Pobijedili ili izgubili, zabavit ćete se, a možda ćete i naučiti novu vještinu!

10. Izvadi svoj stari dnevnik

Zapisivanje svega što je krenulo naopako tijekom dana može imati terapeutsko djelovanje. Zatim, ako napravite korak unazad i pročitate svoje riječi to bi vam moglo pomoći da shvatite da vaši problemi nisu bili tako strašni kao što ste isprva mislili.

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

BFF ti je u bedu? 5 načina kako je možeš razveseliti

Savjeti za dečke: ovako ćete uvijek razveseliti svoju curu

Osjećaš se loše? Evo kako se možeš oraspoložiti!

Raspoloženje oraspoložiti se savjeti svaštara

Još vijesti