Slika nije pronađena

Mirisne svijeće, osim što lijepo mirišu, mogu biti odlična dekoracija u vašem domu! Postoje razni oblici, mirisi i načini na koje svijeća može gorjeti, a i nekim ljudima donosi mir kod njihovih svakodnevnih aktivnosti.

Postoje svijeće koje su cjenovno pristupačnije, ali i one koje su malo skuplje. Naravno da kvaliteta najviše određuje i cijenu same svijeće, ali i one jeftine mogu poslužiti svrsi. Kako bi u iskoristili svijeću u potpunosti, donosimo trikove za njezino dugotrajnije izgaranje jer puno segmenata ovisi upravo o tome!

1.Prvo paljene svijeće MORA biti pravilno
Prvo paljene svijeće, kada je potpuno nova i nekorištena, je uistinu bitno kako bi ona nadalje mogla nastaviti normalno gorjeti. Kada se ona prvi puta upali, potrebno ju je ostaviti sve dok se površinski sloj voska u potpunosti ne otopi, odnosno dok je površinski sloj u tekućem stanju! Tako će se spriječiti udubljivanje voska i neće se ostavljati neiskorišteni dijelovi uz rub posudice u kojoj je svijeća.

@thecandleacademy

a PSA from the Dean of the Candle Academy ##wicktok ##candletips ##candle ##fallcandles ##lightup ##trimyourwick ##candles

A Moment Apart - Hannah Stater

2.Potrebno je odrezati vrh filtera

Možda zvuči kao najbanalnija stvar IKAD, ali uvelike pomaže svijeći kod gorenja. Potrebno je, nakon svakog gorenja, odrezati vršak filtera kako plamen pri sljedećem gorenju ne bi luđački gorio, a i samim tim će gorjeti puno sporije što je svakako plus zbog dugotrajnosti svijeće. Dovoljna dužina filtera je otprilike 6 milimetara nakon što ste odrezali vršak.

@taylortoks

answering the top question in my comments! ##candles ##lifehack ##happyathome

original sound - ceo of candles

3.Područje voska mora biti čisto

Izuzetno je bitno da je područje voska čisto, odnosno da u njega ne padaju dijelovi filtera i druge nečistoće. Razlog tome je da kada se vosak ohladi i ponovno stvrdne, možda neće htjeti gorjeti na tom mjestu gdje je pala neka nečistoća, sprječava ga u normalnom topljenju.

4.Svijeća se ne smije držati na vjetrovitim mjestima

Mislim da je svima jasno da svijeće ne smiju biti na vjetrovitim mjestima poput prozora ili otvorenih vrata. Osim što se onda neće osjetiti nikakav miris svijeće, plamen će nekontrolirano gorjeti i samim tim propuh smanjuje vrijeme izgaranja tako da bi vaša svjećica mogla izgorjeti puno prije nego što bi trebala!

5.Kako postići maksimalan miris svijeće?

Maksimalan miris svijeće postiže se u zatvorenim prostorima bez propuha. Svakako, kvaliteta same svijeće ima veliki značaj u njezinom intenzitetu mirisa, ali za svaku od njih je pravilo da mora gorjeti u zatvorenim prostorijama bez propuha te joj je potrebno cca pola sata kako bi njezin pravi miris uistinu došao do izražaja.

6.Moguće je otopiti neotopljeni dio voska

Ako se pogriješili u jednom od ovih koraka i dogodilo vam se udubljenje u vosku koje je uz sam rub posudice ostavilo neotopljeni vosak – i za to postoji rješenje! Potrebno vam je malo aluminijske folije (jer se ona ne može zapaliti) koju je potrebno obložiti uz sam rub posudice u kojoj je svijeća tako da bi se toplina zadržala u tom prostoru i vratila se do određenog dijela voska koji nije otopljen. Kada to uspijete, otopiti će se svi dijelovi koji se do sada nisu! P.S. kako ne bi došlo do toga, pratite sve ispravne korake koje smo već naveli.

@b.hco

Sometimes you just get a lazy wick— here’s an easy hack! ##candles ##hack ##tipsandtricks

She Share Story (for Vlog) -

7.Kako iskoristiti maksimum gorenja svijeće

Svi želimo iskoristiti maksimum od naših svijeća, posebno ako su u pitanju neke skuplje za koje smo morali izdvojiti veću količinu novaca. Osim što je potrebno, ponovo, pratiti sve navedene korake kao što je rezanje vrha filtera i slično, postoji i homemade trik za dugotrajnost svijeće! Za ovo vam je potreban začin koji imamo svi u svojim kuhinjama, a to je sol. Potrebno je uzeti prstohvat soli i staviti ga u otopljeni vosak, odmah nakon što ste ugasili svijeću. Sol će pri sljedećem gorenju usporiti vrijeme izgaranja tako da će vaša svjećica biti dugotrajnija!

8.Možeš i znati gori li svijeća pravilno

Da, postoje i trikovi kako znati gori li naša svijeća pravilno. Možda zvuči glupo, ali vjerujemo da svima koji su candle addict su sve ove stvari i više nego bitne. Da bi izgaranje bilo učinkovito, potrebno je pratiti treperenje plamena. Točnije, plamen ne smije treperiti, mora gorjeti u obliku suze i prilikom gorenja MORA biti uspravan! Ako se svijeća počne nekontrolirano dimiti, treperiti ili je plamen previsok, ona je gori pravilno. Potrebno ju je ugasiti jer nekontrolirani plamen može zahvatiti najbližu stvar koja je do njega nakon čega može doći do požara. Zato kod ovakvih situacija reagirajte i ugasite svoje svijeće.

9.Kako oprati posudicu u kojoj je svijeća i ukloniti vosak

Možda najtraženija stvar na Google-u, a da je vezana uz svijeće, je definitivno kako oprati posudicu u kojoj je bila svijeća. Može se pronaći zaista hrpa trikova, ali ovog kojeg ćemo vam objasniti je najjednostavniji jer vam je potrebna samo voda. Zagrijte vodu da bude vruća i pripremite vaše posudice s ostatkom svijeća/voska. Kada voda zakipi, ulijte tu vodu i posudice i pričekajte otprilike sat vremena bez diranja tih posudica. Nakon određenog vremena, sav preostali vosak će se stvrdnuti i skoriti i isplivati na površinu posudice tako da ga s lakoćom možete izvaditi van, a posudicu možete još oprati i iskoristiti za nešto drugo!

@purewow

Make your candles last extra long. ##homehack ##homehacks ##lifehackvideo ##tiktokhacks ##candles ##candlehack ##candlehaul ##reuserecycle

original sound - PureWow

10.Iskuhaj ostatak voska za novu svijeću

Nadovezujući se na prethodni trik, ostatak voska kojeg ste dobili pranjem posudice, možete iskoristiti umjesto baciti u smeće. Jedan od njih je da da iskuhate, po želji možete dodati i voštanu pastelu kako bi dobili drugačiju boju, te dok ga iskuhavate obavezno konstantno miješate. Kada dobijete tekući vosak, izlijete ga u neku posudicu i čekate da se stvrdne, ali i naravno postavite filter u sredinu svijeće. Osim ovog načina, u videu ispod je prikazano još mnogo drugih kako najbolje iskoristiti vosak umjesto da ga bacate, so enjoy!

Pogledajte još:

[OMG] Je li ovo najneobičnija mirisna svijeća ikad? Ima miris McDonaldsovog Cheesburgera!

Sve što možeš raditi ove zime kada ti je dosadno – donosimo 10 ideja koje će ti se svidjeti

Nemaš ideja kako ukrasiti sobu za Božić? Donosimo savjete koje možeš napraviti i doma!

svijeće trikovi za svijeće mirisne svijeće gorenje svijeće

Još vijesti