Slika nije pronađena

Zima lagano kuca na vrata, a samim tim i mnogo vremena koje ćemo provesti unutar svoja 4 zida. Vani je hladno, ali i nije baš dopušteno kretanje zbog trenutne situacije u cijelom svijetu. Upravo zbog toga donosimo popis 10 stvari koje možeš raditi u kući, a da ispune tvoje slobodno vrijeme i ujedno te razvesele.

Većinu vremena provodimo ispred svojih malih ili velikih ekrana. To zaista nije loše posebno ako se radi o nekom korisnom sadržaju kojeg trenutno gledamo. Međutim, kontinuirano provođenje vremena na mobitelu kada samo scrolamo po news feedu i nije najbolje svakodnevno rješenje. Osim što si zaista uništavamo vid, to vrijeme možemo iskoristiti na puno različitih i korisnijih načina od toga.

1. Ispecite razne kolače
Zimsko vrijeme je najbolje vrijeme za isprobavanje i eksperimentiranje oko novih recepata. Osim toga, veći je i bolji užitak ako napraviš neki homemade cookie nego kada naručiš iz neke slastičarne ili dućana. Samim tim isprobavaš nove vještine i recepte i unaprjeđuješ se u kuhanju, bilo da se radi o nekom slatkom kolaču ili slanom glavnom jelu.

Foto: Shutterstock


2. Počistite i uredite sobu
Svi se možemo složiti oko toga da se osjećamo puuuuno bolje kada se nalazimo u čistom i mirišljavom okruženju. Zato je ovo godišnje doba najpogodnije za kompletno čišćenje naše sobe jer ipak u njoj trenutno provodimo najviše vremena. Osim što ćemo se bolje osjećati, soba će nam izgledati predobro, posebno ako upalimo i mirisnu svjećicu i damo joj poseban doživljaj.


3. Igrajte društvene igre s obitelji
Vrijeme pandemije korona virusa nam ne dozvoljava druženje s prijateljima i širim krugom obitelji. Zato je odlično ovo vrijeme iskoristiti za našu obitelj sa kojom možemo igrati društvene igre! Neke od igara koje možete igrati je Čovječe ne ljuti se, Monopoly, Yamb, bilo kakva vrsta kartanja i slično. Osim što ćete ubiti vrijeme, sigurni smo da će vašim najbližima biti toplo oko srca jer provodite vrijeme zajedno.


4. Vratite se starim hobijima
Užurbani način života nam ne dopušta da se posvetimo stvarima koje istinski volimo raditi, a nekada smo uživali i tako provodili svoje slobodno vrijeme. Sada i ako imamo slobodno vrijeme između posla, škole ili fakulteta, koristimo ga da odmorimo ili jednostavno skrolamo po news feedu na društvenim mrežama. Upravo zato se možemo vratiti nekim starim hobijima poput sviranja instrumenta, slikanja, crtanja, fotografiranja i slično. Ovo nije samo odlična ideja za zimu, nego i ako će nas uskoro dočekati opet neki lockdown…


5. Počnite trenirati i spremite se za ljeto
Ulaganje u sebe najbolji je način kako iskoristiti vrijeme. Nisu vam potrebne ni teretane niti neki posebni rekviziti, već samo val dobre volje i motivacija da poradite na sebi. Čak u pitanju niti ne mora biti skidanje ili dobivanje kila, već preventivno zdravlje o našem tijelu i organizmu. Na internetu su dostupne brojne besplatne aplikacije za treninge tako da sve što trebaš napraviti je da počneš i kreneš trenirati, a usput se i pripremiš za sljedeće ljeto!


6. Uključite se u besplatne online tečajeve
Ima i pozitivnih stvari koje je donijela pandemija korona virusa, tako da ih svakako moramo navesti, a pogoduju temi ovog članka. Otvorile su se brojne mogućnosti za razne online tečajeve. Bilo da se radi o učenju novih jezika ili nekim drugim vještinama za koje inače nemamo vremena i ne znamo kako bi ih sami usavršili. Tako da osim što ulažete i nadograđujete u sebe, naposlijetku dobite i neki dokaz da ste završili/položili određeni tečaj.


7. Izbrišite sve nepotrebne stvari s računala ili mobitela
Svi smo svjesni koliko zapravo imamo nepotrebnog sadržaja na našim laptopima, računalima i mobitelima. Od nepotrebnih slika, screenshotova, datoteka, aplikacija koje smo možda otvorili samo jednom, a bezveze nam zauzimaju memoriju na našim uređajima. Zato je potrebno većinu toga izbrisati, a fotografije koje su nam drage i za koje smo emocionalno vezani, prebaciti na laptop ili usb i tako ćemo osloboditi dodatnu količinu memorije za neke druge sadržaje.


8. Napravite playlistu najdražih pjesama
Play lista najdražih pjesama je definitivno must have što god radili god kuće! Podiže raspoloženje i motivaciju za razne aktivnosti poput čišćenja, treniranja, učenja ili pak samo slušanja te glazbe. Upravo zbog toga, čim ulovite slobodno vrijeme, složite neku predobru play listu najdražih pjesama koju možete koristiti pri bilo kojoj aktivnosti koju radite u vašem domu.


9. Počnite gledati neku novu seriju
Umjesto da konstantno vrtimo stare sezone serije Friends ili How Did i Met Your Mother, mogli bismo pronaći neku novu koja ima dobre preporuke i recenzije. Osim toga, umjesto da odgledamo 3 sezone u jednoj noći, da organiziramo vrijeme i svaki dan si priuštimo maksimalno 2 epizode tako da to vrijeme posvetimo sebi, a ujedno pratimo neki novi sadržaj koji do sad nismo.


10. Igraj neku zanimljivu igricu ili slušaj podcast
Ako baš nemate druge ideje nego biti za ekranom u svoje slobodno vrijeme, iskoristite ga za zabavu ili čak informiranje o pojedinim temama. Instaliranje neke nove igrice nikada nije loša opcija, a bome niti slušanje nekog zanimljivog podcasta! Podcasti su unazad par mjeseci postali ekstra popularni tako da zbog toga i kreiraju više ovakvog sadržaja raznih tema. Ima zaista zanimljivih koje vrijedi poslušati.

zima hobiji zabava

Više iz rubrike

Još vijesti