Slika nije pronađena

Imam li preveliku guzu? Jesu li mi grudi premalene? Noge su mi mlohave, a ruke dlakave!' i tako unedogled... Mnogo pitanja mota se po glavama mladih djevojaka zbog kojih se osjećaju loše.

Jednog dana vjerojatno ćeš se sjetiti tih stvari i bit će ti beznačajne i smiješne, a do tada je dobro znati da smo prema sebi često neopravdano kritični. Primjećujemo sve one sitnice koje drugi ne vide jer su previše zaokupirani svojim nedostacima.

Ovo su stvari zbog kojih se nijedna djevojka ne bi trebala osjećati loše:


#Etiketa s veličinom tvojih hlača
. Neki brendovi kroje manju, a neki veću odjeću, ali to ne znači da bi se trebala osjećati loše ako nosiš broj 42. Na kraju, ti si jedina koja vidi taj broj, a on ionako ne znači ništa.

#Kada vidiš fotku na kojoj si loše ispala. Da se razumijemo – svi ih imamo; neki više, neki manje. A ionako vjerojatno samo ti primjećuješ malo 'viška' koji ti je provirio ispod majice, prišt iznad usnice ili podočnjake.

#Ako ne možeš raditi muške, nego samo ženske sklekove. Budimo realni, ni mnogo dečkiju ih ne može napraviti stoga nema razloga da budeš nesretna. Ne zovu se bez razloga 'ženski' – zar ne?

#Veličina tvog grudnjaka. Koga briga za brojke? Jedino je važno da grudnjak 'obavi svoj posao', a da se ti osjećaš ugodno.


#Kada ti se trbuh ocrtava nakon što obučeš uske tajice ili najlonke. Čak i najmršavije djevojke imaju kožu koja se pomalo 'prelijeva' kada obuku nešto usko. Sve o čemu trebaš voditi računa jest da je veličina odgovarajuća, a za trbuh ne brini.

#Kada ne možeš pratiti koreografiju na vježbanju ili ne uspijevaš napraviti sva ona izvijanja na satu joge. Nekad nam vrsta vježbanja ne leži, a ponekad je potrebno samo malo vremena da se ufuraš. Zar misliš da su djevojke na jogi sve mogle izvoditi ta čudesa s tijelom prvi dan?

#Malo 'viška' na tvom trbuhu kada se nagneš naprijed. Koža na našem stomaku je rastezljiva; zamisli samo koliko kada možemo napraviti most? Logično je da kada se nagnemo na drugu stranu, imamo malo viška kojeg se ne trebaš sramiti.

Foto/Izvor: Seventeen.com
I.N.

Pročitajte još:

Vježbaš, a ni ne kužiš: 6 cool stvari koje tope kalorije

10 stvari koje niste znali o dlakama

Stvari koje razumiju samo cure s malim grudima

Tijelo Djevojke

Još vijesti