Slika nije pronađena

Ponekad poželiš sa svima podijeliti svoju sreću? Želiš da svi znaju kako je tvoj dečko najbolji na svijetu? Frendica te povrijedila i želiš joj se osvetiti? Ili si u bedu i želiš da ti svi daju savjet o tome kako da budeš bolje?

Ponekad ti se Facebook ili Instagram čine kao najbolje mjesto za rješavanje svojih problema, no moraš biti oprezna. Društvene mreže mogu puno puta biti korisne, ali nekad nam mogu i zakomplicirati život.


Nekad jednostavno stavljamo svakakve fotke i statuse, ali pokušaj od sada razmisliti prije svakog klika na 'objavi'. Ove stvari ne bi trebala objavljivati na svom profilu:

1. Svađe

Posvađala si se s dečkom i želiš da svi znaju kakav je bio prema tebi? Nemoj to raditi. Svađe se uvijek rješavaju u četiri oka i svako dodatno mišljenje je suvišno. Naravno da ćeš se jadati frendici ili mami i tražiti ih savjet, ali svih 400 prijatelja na Facebooku ne mora znati detalje vaše prepirke. Ionako ćete se sutra pomiriti i onda će status o svađi izgledati stvarno glupo.

 

2. Fotke ljubakanja

Naravno da smiješ cmoknuti svog dragog u obraz dok snimate selfie, ali nitko ne želi gledati strastveno ljubakanje. Vaš bi poljubac trebao ostati samo vaš, a ne da svi mogu proučavati vaše tehnike ljubljenja. Osim toga, uživaj u vašem trenutku i nemoj snimati selfie dok se ljubiš.3. Moj dečko je najdivniji

Tek ste prohodali i čini ti divne stvari? Kupio ti je veliku milku ili te dočekao s velikim plišanim medvjedićem? To je stvarno jako lijepo, ali ako ćeš svaki njegov znak pažnje objaviti na fejsu ispast će kao da se hvališ ili tražiš potvrdu od drugih. Naravno da ćeš svako toliko pokazati svijetu da imaš super dečka, ali većinu stvari ipak zadrži samo za sebe.4. Slike s drugim dečkima

Objavljivanje fotografija na Facebooku ili Instagramu postao je novi način flerta. Ako objavljuješ sliku na kojoj je cijelo društvo to je okej, ali ako objaviš fotku samo s jednim 'frendom' tvoj bi dragi mogao biti ljubomoran. Osim ako ne želiš postići upravo to, izbjegavaj fotke s drugim komadima.


5. Osobne stvari

Dok ste bili skupa slali ste si svakakve fotke, no prekinuli ste i fotke su i dalje ostale tvom mobu. Nikako nemoj objavljivati osobne fotografije drugih bez njihovog dopuštenja.


Na Facebook i Instagram bi također trebala izbjegavati objave koje uključuju:

Osobne podatke

Planove o putovanjima

Fotografije djece

Prigovore na profesore ili roditelje

TračeveFoto: Giphy/ Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

Sretni parovi ne objavljuju ništa na faceu - zašto?

6 grešaka na Facebooku koje vam mogu otežati život

Cool ili ne – otkrivanje tajni na Facebooku?

objava facebook privatnost

Još vijesti